Pariški teden mode

Oči modnega sveta so te dni uprte v francosko prestolnico, kjer se odvija teden mode.

Pariški teden mode - Foto: Fotografija Imaxtree

Na njem se je prvič predstavila tudi naslednica Valentina, ki je dobro preživela ognjeni krst. Alessandra Facchinetti, ki je včasih oblikovala z Gucci, je ostala zvesta Valentinovi tradiciji in oblikovala padajoče večerne obleke, med katerimi niso manjkali niti modeli v prepoznavni rdeči barvi. Facchinettijeva je kljub temu predstavila nekaj novih smernic, ki so vidni predvsem v bledo rožnati barvi in sodobnejših krojih.

Na tednu mode so med drugim korakali tudi modeli britanske oblikovalke Stelle McCartney, ki je znova zasnovala zelo nosljivo kolekcijo, tokrat navdihnjeno z zgodovinskimi vzorci, medtem ko je hiša Yves Saint Laurent stopila v prihodnost in predstavila kroje strogih rezov.

Giambattista Valli je trend maksi oblek napihnil do skrajnih mej, veliko pohval pa je požela hrvaška oblikovalka Ivana Omazić, ki bdi nad znamko Celine. Kolekcija za jesen in zimo 2008 je polna močnih barv in lahkotnih oblek, nasprotno pa so pri Fendiju izbrali temnejše barve ter usnje in krzno v obliki razkošnih jaken in kokonastih plaščev, možate široke pasove in težke pletene puloverje.

Karl Lagerfeld je za Chanel oblikoval sodobno variacijo tradicionalne Chanelove obleke z dolgimi krili in okroglo clutch torbico. Pri Balenciagi ostajajo zvesti strukturiranim oblekam in kokonastim jaknam, po pisti pa so se manekenke sprehodile tudi v sivih cigaretastih hlačah in v krilih z razporki.

Fotografija Imaxtree

Najbolj brano