Odkrijte novo H&M kolekcijo, ki vas bo osvojila z najbolj modnimi in živalim prijaznimi kreacijami

Ta je za živali (in za tiste, ki imate radi modo prav tako kot imate radi zgodnje jutranje sprehode). Kolekcija Co-Exist Story je 100 % veganska in 100 % PETA odobrena. Materiale, ki tradicionalno prihajajo iz živalskega sveta, so zamenjali z novimi inovacijami. Ste vedeli, da je alternariva gosjemu puhu narejena iz gojenega divjega cvetja?

Odkrijte novo H&M kolekcijo, ki vas bo osvojila z najbolj modnimi in živalim prijaznimi kreacijami - Foto: Nike Koležnik

Pozdravite Co-exist Story, vegansko kolekcijo, ki jo je v celoti odobrila organizacija za pravice živali People for the Ethical Treatment of Animals (PETA). Od ženskih, moških do otroških oblačil, kolekcija izpostavlja inovativne alternative materialom, ki so običajno živalski. Na primer, kolekcija vsebuje kose s puhom, ki bi bili običajno polnjeni z gosjim puhom, tokrat pa so narejenim iz divjih cvetov, in hlače iz umetnega usnja iz grozdnih kožic. Poleg tkanin, ki nadomeščajo živalske, so bolj trajnostni materiali, kot so naravna guma, recikliran najlon in recikliran poliester.

H&M-ov nedavni vzpon k trajnosti je trgovcu hitre mode prislužil veliko pohval. Zagotovo ste pomislili, da hitra moda in trajnost ne gresta skupaj, toda svetovni trgovec je naredil legitimen korak k okolju prijaznim alternativam oblačil. V zadnjih letih je prepovedal uporabo krzna, angore in eksotičnih živalskih kož v svojih oblačilih in ne sprejema volne s kmetij, ki uporabljajo mulesiranje, kontroverzno prakso odstranjevanja ovčje kože.

Kolekcija Co-exist Story je tretja kolekcija v sklopu H&M Inovation Stories, serije kolekcij, osredotočenih na trajnost. In to je prvič, da je neprofitna organizacija odobrila blagovno znamko hitre mode.

Ekskluzivno za Elle Slovenija smo s H&M-jem ustvarili video in predstavili novo kolekcijo, ki jo nosi Tina Rakuš, vplivnica in solastnica restavracije Tink superfood café.

VIDEO

Kolekcija je poklon uporniški zabavi poznih 90-ih. Pomislite na živahne barve, prevelike puhaste jakne, oprijete obleke z naramnicami in veliko umetnega krzna in umetnega puha iz bolj trajnostnih materialov (in brez živalske kože).

Kolekcija ženskih in moških oblačil je zasnovana za sodobnega mestnega prebivalca, ki lovi ravnotežje med poznimi večernimi zabavami in zgodnjimi jutranjimi pohodi. Kolekcija združuje inovativne tkanine, ki so alternative živalskim, in bolj trajnostne materiale z modno usmerjeno miselnostjo. Ekstremni volumni, oblačila za zabave v 90-ih in funkcionalna vrhnja oblačila so vse to poleg pionirskih inovacij, kot sta FLWRDWN™, alternativa živalskemu puhu, narejenemu z uporabo divjih cvetov, in VEGEA™, rastlinski nadomestek za usnje na osnovi olja in usnja živalskega izvora.

Izraz "vegansko usnje" je lahko včasih zavajajoč, saj nekatere blagovne znamke še vedno uporabljajo nevarne kemikalije za proces strojenja usnja, ki lahko škodijo planetu in usnjarjem. Vegea usnje pa je izdelano z rastlinskim strojenjem, zato je bolj trajnostno v primerjavi z alternativami na osnovi plastike. Kolekcija se ponaša z bolj inovativnimi oblikami trajnosti in "živalim prijaznimi" materiali, nekateri kosi pa vsebujejo frazo "Speak Up For Animals".

Co-exist Story vključuje celo veganska ličila, certificirana s strani Vegan Society, prva za H&M. Na voljo sta dve šminki in komplet črtala za oči!

Kolekcija bo od 4. novembra ekskluzivno na voljo na spletni strani H&M.

Celotno kolekcijo si lahko ogledate tukaj.

Fotografije: Nike Koležnik

Preberite še: Navdušeni smo nad Zarinim puloverjem Maje Keuc - Amaye

Priporočamo tudi: To so kontroverzni, a udobni zimski čevlji, ki jih to jesen manekenke nosijo ves čas

Najbolj brano