Nova priložnost za mlade oblikovalce! Preverite, kakšna!

Center mladih Koper, prostor za kreativno preživljanje prostega časa mladih, ki je pred dvema letoma začel delovati tudi na področju razvijanja visoke mode v občini z izvedbo natečaja za mlade oblikovalce, s podporo Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana ponovno razpisuje nagradni natečaj.

Nova priložnost za mlade oblikovalce! Preverite, kakšna! - Foto: Natečaj oblikovanja

Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana je mednarodni premium teden mode. Z dvema edicijama letno, bogatim programskim okvirom, gostovanji najbolj pronicljivihregijskihmodnih oblikovalcev ter mednarodnih medijev, je Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana tudi izjemna platforma za razvoj modne industrije in talentov mladih modnih oblikovalcev.

Namen natečaja je dati priložnost mladim modnim oblikovalcem, da svoje ideje in delo predstavijo na modnem dogodku. Kolekcije oblačil bo ocenjevala strokovna komisija, kot celoto z vso prispelo dokumentacijo (mood board, tekstovna predstavitev kolekcije, skice in fotografije kolekcije ter natančna predstavitev realiziranih modelov). Najboljše kolekcije bodo dobile možnost predstavitve na modnem dogodku 21. septembra 2018 v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru. Strokovna komisija bo najboljšemu oblikovalcu podelila nagrado. 

Strokovno žirijo bodo sestavljali strokovnjaki iz področja modnega oblikovanja in predstavniki znamke Mercedez Benz.

Člani žirije: 

- Nataša Peršuh, NTF
- Elena Fajt, NTF
- Sašo Radovič, programski direktor MBFWLJ
- Lorella Flego, novinarka
- Petra Windschnurer, urednica revija Elle
- Metka Kejžar, predstavnica Mercedes-Benz

VABILO K SODELOVANJU

ETNO v novi preobleki// Kreativna podstat 

Etno oblačilo kot takšno definirajo kroji, rezi, vzorci, izbor tkanin in grafični potiski, ki so značilni za določeno kulturo ali narod. Etnična moda slavi kulturno dediščino in svetu s ponosom predstavlja svoje običaje, korenine in simbole. 

Letošnja tema natečaja »Etno v novi preobleki« predstavlja izhodišče za razmišljanje in ustvarjanje kolekcije, ki bo odražala kulturo, v kateri ste odraščali, v novi, sodobni preobleki. 

Slovanska kultura dediščina je prežeta z bajeslovnimi bitji, miti, šegami, verskimi simboli in bogatim literarnim izročilom. Kateri je vaš (p)osebni simbol, ki navdihuje kolekcijo? Kakšno novo interpretacijo ali podobo ste mu nadeli? Kako lahko etno izročilo vpletemo v sodobne kose oblačil? Ste v načinu izdelave upoštevali kulturno dediščino?

Avtorje vabimo, da razmišljajo o smernicah in temi v sodobni modi. Skozi avtorske kolekcije oblačil želimo začutiti kulturno izročilo, pogumne in drzne, kreativne in kritične oblikovalske rešitve, ki nagovarjajo aktualno realnost s pogledom v preteklost. 

Zmagovalec bo prejel:

- strokovno nagrado komisije;
- predstavitev v reviji Elle;
- denarno nagrado v višini 700,00 evrov bruto.

Več od natečaju si preberite TUKAJ.

Najbolj brano