New York v znamenju mode

V New Yorku te dni poteka Mercedes-Benz Fashion Week, na katerem se bo v osmih dneh predstavilo kar 80 modnih hiš in oblikovalcev, organizatorji pa pričakujejo, da se bo tedna mode do 8. februarja udeležilo več kot 100.000 obiskovalcev.

New York v znamenju mode - Foto: Fotografija promocijski material

Teden mode je v dvorani Gotham Hall otvorila revija Future Fashion, na katerem so se s kreacijami iz okolju prijaznih materialov med drugim predstavili Calvin Klein, Stella McCartney, Ralph Lauren, Versace, Jil Sander, Donna Karan in Marc Jacobs.

Najbolj težko pričakovane kolekcije za jesen/zimo 2008 so v Bryant Parku že prikazali Max Azria z znamko Herve Leger, Diane Von Frustenberg, Abaete, Rock & Republic, Oscar de la Renta in Yohji Yamamoto z znamko Y-3, ki med tednom mode pripravlja otvoritev modnega butika v New Yorku. Modni navdušenci nestrpno pričakujejo še predstavitve modnih veljakov kot so Monique Lhuillier, Michael Kors, Zac Posen, kolekcijo modne hiše Marchesa itd.

Newyorški teden mode seveda privabi tudi mnogo zvezdnikov, za najboj vztrajne obiskovalke modnih revij pa so se letos izkazale igralke Sophia Bush, Anne Hathaway in Ellen Pompeo, opaziti pa je bilo moč tudi Millo Jovovich, pevko Joss Stone, manekenki Heleno Christensen in Mirando Kerr . .

Fotografije promocijski material

Najbolj brano