Neprepoznavna Mojca Mavec: Voditeljica se je sprehodila po modni pisti LJFW v dramatični kreaciji Gacho Couture

6. 10. 2023
Neprepoznavna Mojca Mavec: Voditeljica se je sprehodila po modni pisti LJFW v dramatični kreaciji Gacho Couture (foto: IG)
IG

Na tretjem dnevu Ljubljanskega tedna mode v Centru Rog so se predstavile modne znamke Things I miss, Tanja Vidic, Princederosenoires, Aemona, Mass, Gacho Couture, Patricia Pie, Barbara Vrbančič, Kiss the future in Matic Veler. A češnja na vrhu torte je bila zagotovo presenečenje, za katerega je poskrbel Milan Gačanovič Gacho.

Pričakovanja glede prve kolekcije oblačil Milana Gačanoviča Gacha so bila zelo velika. Izkazalo se je, da je izpolnil napovedi, predhodne opise kolekcije in obljube do zadnje besede – in še več. V dvorano so se pred njegovo revijo nagnetli vsi, ki so se še ob predhodnih defilejih raje družili v preddverju ob kozarčku penečega. Znamka Gacho Couture je pogumno stopila na pot.

Ime kolekcije Human Collection sporoča ne le to, da so oblačila namenjena vsakomur, ne glede na spol ali katero koli drugo prepričanje, temveč odraža Gachevo spoštovanje do človeka. Human Collection človeka dvigne, mu doda še tisto nekaj k osebnemu ponosu, dostojanstvu, pokončnosti in samozavesti. Oblačila se s človekom povežejo v eno in ga ne izkoristijo zgolj kot objekt, ki oblačilo nosi. Njegova kolekcija ustvarja osebnosti. 

Čeprav se v krojih spogleduje s preteklostjo, ki jo Gacho neizmerno ceni, je ustvaril most v prihodnost z modernim pristopom v oblikovanju, izboru barv, teksture, z odstopanjem od standardov in pričakovanj glede materialov, ki so neobičajni v klasični modi, spominjajo pa na gledališče, dekor. Dosledno se je držal osnovne ideje, da se stvari v modi zopet postavijo tja, kjer bi morale biti. Brez nepotrebnega eksperimentiranja s kroji in posledično nenosljivostjo kosov, ki jih je ta trenutek preveč v tej industriji. "Potrebno se je vrniti h klasiki, nosljivosti ter prefinjenosti same izdelave in izbiri metraže," ponavlja Gacho. 

Njegova nova kolekcija je ob globokem spoštovanju klasike sveža in drzna, namenjena je vsem, ki uživajo v visoki estetiki dovršenih krojev ter neprecenljivem glamurju, ki se vrača na velika vrata v svet. Elementi prihodnosti pa so vidni takrat, ko je posamezen kos v svoji funkciji - torej na človeku. Šele takrat ta kos zaživi in nudi svojemu lastniku večplastno dovršenost.

Oblačila kolekcije Human Collection so bila sešita v modnem krojaštvu Šmigoc iz Spuhlje pri Ptuju. "To so najboljši krojači v Sloveniji ta hip," je že večkrat povedal Gacho, ponosno pa je na izdelane rešitve v Centru Rog gledal tudi Andrej Šmigoc, prvi naslednik očetove krojaške delavnice, ki posluje že več kot 50 let.

A trenutek, ki so se ga gledalci najbolj razveselili in ga pospremili z bučnim aplavzom, je bil zagotovo zaključni mimohod, ki ga je Gačo opravil z ikonično Mojco Mavec v krinolini in atraktivnem korzetu, videzu, kakršnega na njej nismo vajeni.

Voditeljica je imela glamurozno dvignjeno pričesko, oči pa nevsakdanje zadimljeno naličene, a izdal jo je njen prepoznaven nasmeh. Čeprav jo obožujemo v ležernih stajlingih, s katerimi nam redno postreže na Instagramu, in elegantnih, a šik videzih, v katerih smo je vajeni gledati na televiziji, priznamo, da nam je všeč tudi v bolj glamurozni in vpadljivi opravi. Zares ji vse pristoji!

Preberite še: Horoskop: To so 3 najbolj impulzivna znamenja zodiaka

Priporočamo tudi: Revolucionaren način prehranjevanja za izgubo teže: Zvezdniki prisegajo na metodo Abura za učinkovito hujšanje?