Bliža se najbolj »stajliš« dogodek v Sloveniji

Ljubljana bo jeseni ponovno zaživela kot modna prestolnica. Prihaja tretji Philips Fashion Week.

Bliža se najbolj »stajliš« dogodek v Sloveniji - Foto: FOTOGRAFIJE Matej Leskovšek, Shutterstock.com in ARHIV AM Ljubljana, ilustracija Mitja Bokun

INFO

Kdaj: 8., 9., 10. oktober

Kje: Ljubljana, Kino Šiška

Več na: elle.si/fashionweek

TOKRAT ŠE VEČ OBLIKOVALCEV

Čeprav končni seznam oblikovalcev, ki bodo na jesenskem Philips Fashion Weeku predstavili svoje najnovejše kolekcije, še ni znan, so organizatorji potrdili, da se tokratnemu naboru pridružujejo nova imena.

Mladih talentov oktobra ne bo, ker bodo priložnost dobili prihodnjo pomlad; nekaj oblikovalcev, ki so bili na zadnjem tednu mode del mladih talentov, pa se bo jeseni predstavilo ob boku preostalih oblikovalcev

MODNE ILUSTRACIJE

Ekipa Philips Fashion Weeka je tokrat k sodelovanju povabila modnega ilustratorja Mitja Bokuna, ki bo skupaj z art direktorjem Denom Baruco poskrbel za barvitost dogodka. V okviru tedna mode bo imel Mitja tudi delavnico za vse, ki si želijo znanja na področju ilustracije.

RITMI GOLDIEROCKS NA FW

British Council bo tudi na jesenski teden mode pripeljal zanimivo gostjo, in sicer  mednarodno didžejko ter televizijsko in radijsko voditeljico Sam Hall, ki deluje pod umetniškim imenom Goldierocks. Kadar Sam ne nastopa na festivalih in zabavah po vsem svetu, vodi radijsko oddajo The Selector, kjer predstavlja sveže in nepoznane glasbenike.

Nastopila je na zasebnih zabavah številnih znanih, kot so Giorgio Armani, Madonna, Jade Jagger in Richard Branson, obiskovalcem Philips Fashion Weeka pa bo svoje didžejske sposobnosti razkrila na zabavi po dogodku.

OGLED REVIJ V ŽIVO

V Kinu Šiška si bodo, kot je na tednih mode v navadi po vsem svetu, modne revije ogledali predvsem kupci, uredniki, novinarji in blogerji. Vsi drugi ljubitelji mode, ki ne želijo zamuditi enega izmed najpomembnejših modnih dogodkov pri nas, pa lahko vse modne revije in predavanja spremljajo prek live streama. (elle.si/fashionweek).

Besedilo: Meta Kač

Najbolj brano