Na kratko: Stella McCartney, Coco Rocha, Olivier Theyskens, Alice Temperley, Barbie, Sienna Miller

Kratke novice iz sveta mode.

Na kratko: Stella McCartney, Coco Rocha, Olivier Theyskens, Alice Temperley, Barbie, Sienna Miller - Foto: Fotografija Imaxtree, Fotografija promocijsko gradivo

Stella McCartney predstavila kampanjo na mobitelu

Stella McCartney je za ameriške kupce predstavila linijo preko iPhonea.

Britanska "zelena" oblikovalka Stella McCartney je podpisala sodelovanje z ameriškim telekomunikacijskim podjetjem Millennial Media, ki je lansiralo njeno prvo marketinško kampanjo preko mobitela. Kupci bodo sedaj lahko pristopili njeni znamki preko iPhonea. Poleg ogleda kolekcije, bo tu tudi seznam lokacij njenih trgovin ter se naročiti na najnovejše novice ter ogleda videoposnetkov njenih modnih revij.

Nesmrtna Coco Rocha

Čeprav so odbili izdelavo prototipa velike umetniške muze Kate Moss, se niso mogli upreti rdečelasi Coco.

Kanadski supermodel, senzacija modnih pist in revij Coco Rocha se je srečala iz oči v oči s svojo dvojnico - voščeno lutko. Od leta 1950 londonsko podjetje Adel Rootstein Mannequin izdeluje lutke v naravni velikost znanih osebnosti kot so Twiggy, Joan Collins, Jodie Kidd in Karen Mulder.

Adel Rootstein je znan po temu, da je odbil narediti odlitek Kate Moss z razlogom, da naj bi bila manekenka "prekratka" za kopiranje.

Olivier Theyskens zapušča Nino Ricci?

V modnem svetu so vse glasnejše novice o končanju sodelovanja modne hiše Nina Ricci z kreativnim direktorjem in ljubljencem hollywoodskih zvezd, Olivierjem Theyskensom.

Belgijski oblikovalec se je modni hiši pridružil konec leta 2006, svojo prvo kolekcijo pa je predstavil marca 2007.

"Zelo smo veseli in zadovoljni z njegovim prispevkom modi. Komaj čakamo njegovo naslednjo revijo, nato pa se bodo začela pogajanja, kar je nekaj običajnega, " je dejal Mario Grauso, predsednik podjetja Puig Fashion, v čigavi lasti je Nina Ricci.

Alice namesto modnih pist izbira inštalacijo

Alice Temperley je še ena v nizu oblikovalcev, ki so se odpovedali predstavitvi novih kolekcij na modnih brveh.

V času globalne krize, ko se zateguje pas, se je oblikovalka odločila slediti trendu svojih kolegov s sveta mode.

Svojo kolekcijo jesen - zima 2009/2010 bo prikazala na video inštalacijah v New Yorku, Londonu in Parizu. Projekt je rezultat dvanajstmesečnega dela v sodelovanju z internacionalno kreativno ekipo režiserjev, fotografov ter ostalih umetnikov.

Inštalacija bo premierno prikazana 18. februarja 2009 na tednu mode v New Yorku.

Čevlji za Barbie

Najbolj znana lutka na svetu Barbie je sicer dopolnila 50 let, ampak vseeno ne bo po svetu hodila v ortopedskih čevljih.

Svetovno znani oblikovalec čevljev Christian Louboutin bo za rojstnodnevno darilo za blondinko popolnih mer izdelal remake čevljev Barbie Pantone 219 Pink, ki jih bodo premierno predstavili na tednu mode v New Yorku februarja prihodnje leto.

"Barbie mora nositi lepe čevlje, ter vsaka ženska mora nositi dobre čevlje, " je dejal oblikovalec.

Sienna Miller na tednu mode v Londonu

Sestri Miller se pripravljata na svojo debitantsko modno revijo na londonskem tednu mode februarja 2009. Njuna znamka Twenty8Twelve se že prodaja v dveh londonskih butikih ter v trgovinah Selfridge, Matches, Harvey Nichols . . Sienna in Savannah sta prepričani, da ju bo modna revija lansirala v globalno modno sfero.

"To je peta sezona modne znamke Twenty8Twelve. Čutiva, da je to čas za korak naprej. In veseli sva, da bova debatirali ravno na 25. obletnici britanskega tedna mode, " sta dejali sestri.

Modna linija je polna prekrasnih vintage oblek, po katerih je tudi znana.

Fotografije Imaxtree

Najbolj brano