Moda ta teden: Trend z minulega tedna mode vas bo pustil odprtih ust

Najpomembnejše novice iz sveta mode.

Moda ta teden: Trend z minulega tedna mode vas bo pustil odprtih ust - Foto: Profimedia

Ostanite na tekočem z modnimi trendi in odmevnimi dogodki.

1. Christopher Bailey zapušča Burberry

Izvršni kreativni direktor po Londonskem tednu mode po 17 letih zapušča Burberry. Bailey je bil prvi oblikovalec, ki je leta 2009 modno revijo v živo prenašal na spletu in kolekcijo na družbenih omrežjih razkril že pred modno revijo. 

2. Gucci osupnil z nenavadnimi modnimi dodatki 

Na modni reviji v sklopu tedna mode v Milanu je Gucci presenetil z bizarnimi in nenavadnimi modnimi dodatki, kot jih še nismo videli. Priča smo bili preobratu koncepta priznane blagovne znamke, ki nas je pustila odprtih ust. Dvorana je bila spremenjena v operacijsko sobo, po kateri so se manekenke sprehajale s kačami, zmaji, namesto torbice pa so nekatere držale kar replike svojih glav.

3. Kraljica Elizabeta na Londonskem tednu mode 

Kraljica je minuli torek prvič v zgodovini obiskala Londonski teden mode in oblikovalcu Richardu Quinnu podelila nagrado Queen Elizabeth II Award for British Design. Izvedeli pa smo tudi, da je bil Quinn sošolec z našim modnim oblikovalcem Petrom Movrinom.

4. Anna dello Russo začenja novo obdobje 

Zvezda ulične mode minulo soboto na dražbi prodala 30 izmed svojih najbolj ikoničnih oblačil. Odločila pa se je, da bo 150 modnih kombinacij omejeno časovno obdobje na voljo tudi na portalu Net-A-Porter (Pohitite, skoraj vse je že razprodano!). Vsi prihodki s portala bodo namenjeni fundaciji za izobraževanja na področju mode BFC Education Foundation.

5. Obdobje zemeljskega psa 

Modna hiša Tods je na svoji modi reviji počastila obdobje zemeljskega psa, v katerega smo po kitajskem horoskopu vstopili 16. februarja. Manekenke so se po modni pisti sprehodile s simpatičnimi kužki različnih pasem. Zagotovo najbolj prikupna modna revija doslej!

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Tako se bo 'balayage' nosilo v 2018 (in splet je navdušen!)

Priporočamo tudi: TO naj bi bil trik, ki Kate Middleton cel dan pomaga ostati v petkah!

Najbolj brano