Kot hollywoodska zvezdnica: Vojvodinja Meghan se je za zadnji dogodek v Nigeriji preoblekla v elegantno zlato obleko, popolno za tropske počitnice

14. 5. 2024
Kot hollywoodska zvezdnica: Vojvodinja Meghan se je za zadnji dogodek v Nigeriji preoblekla v elegantno zlato obleko, popolno za tropske počitnice (foto: Profimedia)
Profimedia

S princem Harryjem sta se udeležila tekme pola v uglednem Lagos Polo Clubu.

Vojvodinja Meghan se je na zadnjem obisku v Nigeriji na hitro preoblekla v plapolajočo zlato obleko.

Med obiskom prestižnega Lagos Polo Cluba je bila vojvodinja sijoča v bež maksi obleki. Svilena obleka je imela globok dekolte, nabran pas in ujemajoč se šal - zaradi slednjega je bila Meghan videti kot hollywoodska zvezdnica. Podrobnejši pogled je razkril subtilen zlat cvetlični vzorec, ki je bil na obleki natisnjen in izvezen. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle (@meghan.markle.official)

Meghan je obleko dopolnila z rdečimi uhani s kroglicami in črnimi sončnimi očali v kvadratni obliki, ki so njen zaščitni znak. Nosila je tudi precejšen kup zlatih in diamantnih zapestnic, ki so bile stalnica v njeni paleti videzov ves čas potovanja. Med bleščečimi zapestnicami so bile zapestnica Lorraine Schwartz 'Evil Eye', zlata Cartierjeva zapestnica 'Love', diamantna zapestnica Ariel Gordon in diamantni prstan 'snowflake' Birks.

Princ Harry je njen eleganten videz dopolnil s svojim, saj je bil oblečen v popolnoma črno obleko s sivo srajco z gumbi. Nosil je tudi srebrno verižico, srebrno ročno uro in zeleno zapestnico iz biserov - morda spominek s potovanj. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan (fan page) (@_duchess_of_sussex)

Kmalu po prihodu v klub sta si vojvoda in vojvodinja Susseška pred tekmo ogledala parado majhnih otrok, ki so nosili zeleno-belo zastavo Nigerije, osem starejših otrok pa jim je sledilo na konjih. Nato sta se predstavili ekipi za polo - vojvoda in vojvodinja.

Kraljevi par se je tekme udeležil v podporo neprofitni organizaciji Nigeria Unconquered. Med ogledom tekme sta se lahko srečala z drugimi podporniki organizacije, ki podobno kot igre Invictus princa Harryja pomaga veteranom in ranjenim vojakom tako, da jih preizkuša s prilagojenimi športi. 

Lagos Polo Club je bil ustanovljen leta 1904 in je eden najstarejših in najbolj cenjenih nigerijskih družabnih klubov, znan po svoji živahni konjeniški kulturi in polo turnirjih. Harryju je polo znan, saj je pogosto sodeloval na dobrodelnih tekmah in podpiral različne pobude, povezane s polom. Pravzaprav vojvoda trenutno sodeluje z Netflixom pri pripravi oddaje o tem športu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan (fan page) (@_duchess_of_sussex)

Po koncu igre pola - v korist vojvodinjine ekipe, ki je vodila za dve točki - sta Meghan in Harry igralcem podelila medalje. Vojvoda je imel improviziran govor, v katerem se je vsem zahvalil za gostoljubje v klubu in na celotni kraljevi nigerijski turneji. 

Tekma v mnogoboju je bila zadnji dogodek Meghaninega in Harryjevega napornega tridnevnega potovanja. Pred tem sta se zakonca udeležila sprejema, ki sta ga priredila načelnik nigerijskega obrambnega štaba general Christopher Gwabin Musa OFR in guverner Lagosa Babajide Sanwo-Olu. Pred tem sta podprla neprofitno organizacijo Giants of Africa na košarkarskem igrišču višje gimnazije Ilupeju, kjer sta se srečala s športniki na invalidskih vozičkih.

V nekem trenutku se je igri pridružil tudi princ Harry. Zlasti zanj ima zaključek njunega potovanja v Lagosu poseben pomen, saj je bil to zgodovinski obisk njegovih staršev, kralja Charlesa in princese Diane, na uradnem državnem obisku leta 1990.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 10 znakov, da nekdo nenehno misli na vas: Odkrivamo, kako ugotoviti, ali ste gost v mislih nekoga

Priporočamo tudi: To je kategorija v kateri bi se Raiven, slovenska predstavnica na Evroviziji, gotovo uvrstila med pet najboljših

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk