Kosi Marni pri H & M v Ljubljani leteli s polic

Vrata trgovine H & M v City Parku so se odprla točno ob 9.00, že dobro uro kasneje pa je na obešalnikih viselo le še nekaj kosov iz kolekcije Marni at H & M.

Izložba, posvečena kolekciji Marni at H & M. Foto: Facebook/Cosmopolitan Slovenija

Čeprav pri tem sodelovanju H & M-a z ugledno italijansko modno hišo ni bilo tako množične evforije kot za kolekcijo Versace for H & M pred nekaj meseci, je kar nekaj modnih navdušenk (in navdušencev, čeprav pred odprtjem trgovine v množici nismo opazili kaj dosti predstavnikov moškega spola) ostalo praznih rok.

S polic je najprej izginil ves nakit, hitro pa so pošli tudi kosi v afriških etno vzorcih: predvsem dolga obleka, ki združuje dva različna potiska, je bila zelo iskana, pa tunika s kapuco in zadrgo na vratnem izrezu ... Nasprotno topi iz lakastega usnja in pletenine niso šli najbolje v promet, tudi enodelne kopalke in torbe iz prosojne plastike so osamljene obvisele na obešalnikih.

A prevelikega kaosa v trgovini kljub temu, da tokrat v Ljubljani ni veljal "sistem zapestnic" v slogu "kdor prej pride, prej melje", ni bilo. Vsem potencialnim kupcem, ki so čakali pred trgovino, so točno ob 9.00 omogočili dostop na območje, kjer so lahko izbrali kose iz kolekcije v pravih velikostih zase in nato počakali na prosto kabino, da so jih lahko pomerili.

Tisti, ki so le nekaj minut po odprtju prišli le po kak kos nakita ali po točno določeno oblačilo, so bili najverjetneje razočarani, tisti, ki so si pustili odprtih več možnosti in imeli "ogledanih" več kosov iz kolekcije, pa so gotovo našli kaj zase. Moški del kolekcije je na policah zdržal nekoliko dlje, a so se nato fantje očitno opogumili in pokupili dobršen del ljubljanske zaloge.

Tudi naša "odprava" je odšla iz City Parka z lažjimi denarnicami: najbolj ponosni smo na težko priborjeno ogrlico jantarjeve barve (no, pa na temno modro parko, modri blazer s pikami, "color-blocking" svileno oblek in bluzo, ki združuje dva živahna "marnijevska" vzorca …). Glede na to, da so oblačila izdelana iz na otip resnično kakovostnih materialov, nam najbrž ne bo žal za to modno investicijo.

Spletna stran H & M je bila večino dopoldneva nedosegljiva, a večje škode za slovenske obiskovalce tu ni, saj spletno nakupovanje iz naših krajev tako ali tako ni omogočeno. Za tiste, ki jim ni uspelo priti do kakega res "sanjskega" kosa iz kolekcije, pa namig: ponudba na eBayu je že pestra. Le cene so precej napihnjene …

Kateri kosi iz kolekcije Marni at H & M so najbolj navdušili Petro Windschnurer, modno urednico pri Elle, preberite tukaj. Zagrebški showroom, kjer so bila oblačila že pred 8. marcem na ogled, so obiskala tudi dekleta s Cosmopolitana.

Najbolj brano