Presenečenje: Kmalu tudi Margiela za H & M?

Saj ni res, so si gotovo rekli mnogi modni navdušenci ob novici, da v trgovine prihaja kolekcija Margiela za H & M. Pa (najverjetneje) je.

V Jakopičevi galeriji v Ljubljani smo si imeli lani priložmost ogledati 23 mojstrovin iz 23-letne zgodovine modne institucije Maison Martin Margiela. Foto: Projekt27

Maison Martin Margiela je najnovejša luksuzna modna znamka, ki naj bi skupaj s švedskim velikanom dostopne mode zasnovala posebno kolekcijo.

Iz H & M-a govorice, ki je zakrožila po modnih krogih, še niso potrdili, a jih niti ne zanikali, s tem ko so dodali, da govoric pač nikoli ne komentirajo.

Vizija in estetika modne hiše, ki jo je leta 1989 ustanovil izmuzljivi Belgijec Martin Margiela (a naj bi jo leta 2009 zapustil, uradnega naslednika pa nikoli niso imenovali), nekako nista najbolj skladni z dostopnostjo množicam, a tudi Marni, Lanvin, Versace in druge niso (bile), pa so na koncu bolj ali manj uspešno sodelovale z vseprisotnimi Švedi.

Pred kratkim so iz Stockholma prišle (potrjene) novice, da bo kolekcijo nakita za H & M oblikovala ekstravagantna modna urednica Anna Dello Russo.

Pred kratkim prenovljeno spletno stran hiše MMM najdete tukaj.

Najbolj brano