Kako očistiti (in ohraniti čiste) bele superge? Najboljši nasveti, ki si jih morate zapomniti

Skrivnosti superg, ki so vedno sveže in brez madežev? Tukaj so.

Kako očistiti (in ohraniti čiste) bele superge? Najboljši nasveti, ki si jih morate zapomniti - Foto: Profimedia

So najpomembnejše, najbolj kul in najbolj vsestranske. Jih je pa tudi najtežje ohraniti čiste! Kako očistiti (in ohraniti čistočo) bele superge, pa naj bodo usnjene ali platnene? Vprašanje takoj spomni na zvijačo, ki je pred kratkim postala viralna na Tik Toku, a potem, ko smo odstranili slednjo metodo (ki ne deluje tudi preventivno), kako poskrbeti za naše bele superge, da bodo vedno čiste? Delimo nekaj zelo uporabnih nasvetov (če želite ohraniti tudi njihovo strukturo, pozabite na pranje v pralnem stroju), ki jih lahko preizkusite takoj.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by StreeTrends (@streetrends)

Kako očistiti bele superge: čiščenje madežev

Nihče od nas ne mara trenutka, ko na novih belih supergah najdemo prvi madež. Ker pa ta (grozljiv) trenutek skoraj vedno pride, se pripravimo. Kako očistiti madeže na supergah? Najprej je odvisno od tega, kje se nahajajo in od samih materialov. Če so na primer superge narejene iz belega usnja, poskusite madež odstraniti tako, da tako imenovani "čarobni gumi" nežno vtrite na prizadeto območje. Druga možnost je, da krpo navlažite s kisom in jo nato s krožnimi gibi potisnete na superge. Če pa so vaše bele superge narejene iz platna, uporabite vodo, v kateri ste razredčili malo blagega šampona. Vedno z namočeno krpo ali - še bolje! - s staro zobno ščetko bi morali odstraniti tudi vse oljnate ostanke. Zelo pomembno: belilo da ali belilo ne? Odgovor je pritrdilen, vendar v majhnih odmerkih (da se izognete poškodbam oz. razbarvanju). Za razredčitev v vodi je na splošno priporočljivo razmerje 1: 5.

Kako očistiti superge: vezalke

Niti vezalke ne smejo pristati v bobnu vašega pralnega stroja. Še bolje, če jih potopite v majhen umivalnik s toplo vodo in blagim milom in jih pustite nekaj časa namočiti. Ko se trdovratna umazanija odlepi, jih pustite, da se naravno posušijo na zraku.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by StreeTrends (@streetrends)

Kako očistiti superge: sušenje

Svetovali smo vam, da pozabite na pralni stroj, da se izognete centrifugi in sušilcem. Bolje, da se vaše bele superge, sveže oprane, posušijo na prostem. Poskusite lahko tudi vstaviti vpojne liste papirja, da odstranite vso odvečno vlago. Kje jih končno shranimo, ko se popolnoma posušijo? Nikar na soncu! UV žarki jih lahko dejansko razbarvajo: bolje v hladnem in temnem prostoru.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: To so kavbojke, na katere prisega Angelina Jolie (podobne smo našli v H&M)

Priporočamo tudi: Kavbojski trend ne gre nikamor - poglejte, kako ga bomo nosili jeseni (+kje kupiti)

Najbolj brano