Jeseni kolekcija Alexander Wang x ‪H&M!

‪H&M‬ je na posebnem dogodku med glasbenim festivalom Coachella v Palm Springsu v ZDA naznanil, da bo Alexander Wang naslednji oblikovalec, s katerim bodo sodelovali.

Jeseni kolekcija Alexander Wang x ‪H&M! - Foto: Promocijsko gradivo/Steven Klein

Kolekcija Alexander Wang x ‪H&M, ki bo na voljo 6. novembra 2014,‬ bo zajemala oblačila in modne dodatke za ženske in moške.

Alexander Wang je o sodelovanju povedal: "Počaščen sem, da bom postal eno od imen ‪H&M‬-ovega sodelovanja z oblikovalci. Sodelovanje z njihovo ekipo je zanimivo in zabavno. Zelo so odprti glede premikanja meja v modi in pri oblikovanju kreativne platforme. To je odlična priložnost, da širši krog ljudi spozna blagovno znamko Alexander Wang in življenjski slog, ki je značilen za to znamko."

"Alexander Wang je eden najpomembnejših glasov v današnjem svetu mode. Natančno razume, kaj želijo ljudje nositi in to ustvarja z energijo in strastjo, ki sta nalezljivi. Da bomo lahko letos sodelovali z njim, se zdi zares enkratno," pa pravi Margareta van den Bosch, kreativna svetovalka pri ‪H&M‬.

Blagovna znamka Alexander Wang s sedežem v New Yorku se je, odkar je bila jeseni 2007 prvič predstavljena na modni brvi, odločno uveljavila z nenehnim razvijanjem in ponovnim umeščanjem urbane uniforme v kontekst. Wangova čutnost je odraz kontrastov in gladko meša uglajenost in nepopolnost. Njegove kolekcije imajo neizumetničen pogled na modo in vedno izražajo občutek sproščenosti, so v sporočilu za javnost zapisali pri švedskem velikanu dostopne mode.

Mladi (lani je dopolnil 30 let) potomec priseljencev s Tajvana, ki se je rodil in odraščal v San Franciscu, študiral pa na ugledni newyorški šoli oblikovanja Parsons, je od konca leta 2012 kreativni vodja pri sloviti pariški hiši Balenciaga, ustvarja pa tudi pod dostopnejšo linijo T by Alexander Wang.

Zadnja iz uspešne serije zvenečih oblikovalskih imen, ki so oblikovala kolekcijo za H&M, je bila pariška oblikovalka Isabel Marant.

Foto: Promocijsko gradivo/Steven Klein

Najbolj brano