ITS 2022: Poglejte, zakaj se je v Trstu pred kratkim mudil kreativni direktor Balenciage

Tam ga je čakala prav posebna naloga.

ITS 2022: Poglejte, zakaj se je v Trstu pred kratkim mudil kreativni direktor Balenciage - Foto: Pietro D’ApranoITS2022

Letos se je v Trstu odvila že 20. izdaja mednarodnega tekmovanja ITS, ki ga je ustanovila Barbara Franchin. Modni dogodek, ki slavi kreativnost in unikatnost mladih oblikovalcev iz vsega sveta je potekal na zgodovinski lokaciji Salone Degli Incanti v središču mesta Trst. Naj vas samo spomnimo, da je prav z zmago na ITS mednarodnem tekmovanju svojo modno pot začel tudi Demna, danes kreativni direktor blagovne znamke Balenciaga (letos je na dogodku ob številnih priznanih imenih iz sveta mode sodeloval kot član žirije). Strokovna žirija in žirija v sestavi medijev je podelila kar 11 nagrad, najpomembnejšo nagrado ITS Arcademy nagrado pa je podelila modnemu oblikovalcu Charlieju Constantinouju.

Glavno, ITS Arcademy nagrado je prejel Charlie Constantinou.

Glavno, ITS Arcademy nagrado je prejel Charlie Constantinou.
 

Večer pred razglasitvijo zmagovalcev so v Trstu za povabljence odprli tudi razstavo z naslovom 'The First Exhibition: 20 years of contemporary fashion evolution', ki jo je podprlo ministrstvo za kulturo in kuriral Olivier Saillard, modni zgodovinar in nekdanji direktor galerije, Palais Galliera v Parizu. ITS Arcademy, Museum of Art in Fashion pa bo svoja vrata za javnost odprl spomladi 2023.

Medijsko nagrado, ITS Media Award je prejela Mata Durikovicova.
 
Nagrado na področju modnih dodatkov in nakita, OTB Award je prejela Lili Schreiber.
 

Z vztrajnostjo in nepopustljivo vero je ITS Arcademy zbral eno najredkejših modnih dediščin v Italiji. Ta edinstvena zbirka odraža najvišjo sodobno ustvarjalnost z več kot 14.359 portfoliji, 1077 modnih kosov, 160 dodatkov, 118 kosov nakita in več kot 700 fotografskimi projekti. Njegova nenehno rastoča dediščina pa se lahko kosa z zbirkami največjih svetovnih muzejev, in kot upa njegov kurator, bo ta stalno razstavljena v prvem modnem muzeju, ki je v celoti posvečen najbolj sodobnim oblikam izražanja današnjega časa. 

   Fotografije: Pietro D’Aprano/ITS2022

Priporočamo tudi: Pozabite na gležnjarje, to je največji trend škornjev to jesen, ki je bil zadnjih 10 let pozabljen

Preberite še: Mojca Mavec je nosila dve čudoviti obleki - katero bi izbrali vi?

Najbolj brano