Havaianas v Missonijevi cik-cak preobleki

Italijanska modna hiša Missoni, znana po pleteninah v živahnih vzorcih, je zdaj združila moči z brazilsko znamko obutve Havaianas: skupaj so zasnovali posebno kolekcijo japonk.

Do okolja prijazni sandali iz kapsulne kolekcije bodo nastali iz ostankov gume, iz katere izdelujejo japonke Havaianas, zaznamovali jih bodo značilni motivi in barviti cik-cak vzorci, po katerih so v hipu prepoznavni Missonijevi kosi.

Seveda bo predvsem zaradi zvenečega imena, napisanega nanje, cena precej višja od običajnih "havajank" - za model Missoni Loves Havaianas Slim, okrašen z umetnimi dragulji, bo treba odšteti okrog 90 evrov.

Uspešna sodelovanja
Lani je hiša Missoni zabeležila izjemno uspešno sodelovanje z ameriško znamko dostopne mode Target, saj so kose iz težko pričakovane linije razprodali tako rekoč takoj.

Kot vroče žemljice s polic kljub višji ceni redno poidejo tudi allstarke s pečatom Missonija (s podjetjem Converse sodelujejo že pet sezon, enega od aktualnih modelov si oglejte na tretji fotografiji).

V koprskih galerijah Meduza in Loža ter na sedežu Skupnosti Italijanov Santorio Santorio pa si lahko še do 24. junija ogledate razstavo Ottavio Missoni - Mojster barv, ki je bila že na ogled v Mariboru v sklopu meseca italijanske kulture EPK.

Najbolj brano