Claudia za Guess, 23 let kasneje

Leta 1989 je relativno neznana nemška manekenka Claudia Schiffer v črnem čipkastem životcu pozirala v oglasu za relativno neznano ameriško modno znamko Guess.

Claudia Schiffer za Guess leta 2012

Prav ta zdaj ikonična fotografija je bila prelomnica v karieri takrat 19-letne Nemke, ki je v 90. dobila velikanske razsežnosti in Claudio ustoličila med supermanekenke svojega časa.

Sodelovanje s Schifferjevo pa je bilo prelomno tudi za Guess, saj so vsi govorili o "tistem Guessovem dekletu, ki spominja na Brigitte Bardot" in tako znamki bratov Marciano zagotovili pozornost javnosti.

Praznovanje "tridesetke" v slogu
Guess, podjetje, ki deluje pod taktirko kreativnega direktorja Paula Marciana, letos praznuje 30. rojstni dan, okroglo obletnico pa praznujejo v slogu: s Claudio.

Za novo kampanjo je danes 41-letna lepotica, mati treh otrok, pozirala v Sorrentu v Italiji. Fotografije je posnela Ellen Von Unwerth, ki je tudi avtorica ikoničnih portretov Claudie za šest Guessovih kampanj med letoma 1989 in 1991.

Claudia pravi, da bo v njenem srcu Guess vedno imel posebno mesto in da je bilo snemanje ob 30. obletnici znamke kot nekakšen skok nazaj v preteklost, ki je vzbudil veliko lepih spominov.

Posamezno fotografijo povečajte s klikom. Na prvi pogled je kar težko uganiti, kateri dve sta iz leta 1989 in kateri dve sveži, kajne? Za Claudio se je očitno čas ustavil nekje pred 20 leti ...

Najbolj brano