Foto: Bela barva kraljica letošnjih Oskarjev

27. 2. 2012
Milla Jovovich, Elie Saab

Na oskarjevski rdeči preprogi je tokrat vladala bela barva, pravzaprav hladni toni v belih, srebrnih in slonokoščenih odtenkih.

Gwyneth Paltrow, Tom Ford
Jennifer Lopez, Zuhair Murad
Rooney Mara, Givenchy
Octavia Spencer, Tadashi Shoji
Jessica Chastain, Alexander McQueen
Viola Davis, Vera Wang
Michelle Williams, Louis Vuitton
Angelina Jolie in Brad Pitt

"Skoraj vse, ki so letos presunile na rdeči preprogi, so nosile belo," je za Reuters bistvo povzel oblikovalec Marc Bouwer.

Za odtenke bele sta se tako odločili Gwyneth Paltrow v kreaciji Toma Forda z ogrinjalom, ki ga je kasneje odložila, in Jennifer Lopez v prosojnem drznem kosu s podpisom Zuhairja Murada.

Octavia Spencer,
dobitnica oskarja za najboljšo stransko vlogo v Služkinjah, je tako kot celotno sezono nagrad ostala zvesta Tadashiju Shojiju, Milla Jovovich je utelešala glamur starega Hollywooda v kreaciji iz hiše Elie Saab, Shailene Woodley pa je izbrala vintidž valentina z dolgimi rokavi in visokim ovratnikom.

Celo Rooney Mara, prej zavezana črnini, je presenetila v beli obleki, stvaritvi oddelka za visoko modo pri hiši Givenchy.

Ironično pa je prav Angelina Jolie, ki je sprožila trend beline na začetku sezone nagrad na zlatih globusih (takrat je nosila satenasto obleko Atelier Versace z rdečim poudarkom), na Oskarje prišla v črni kreaciji iz iste modne hiše.

Kljub prevladi dokaj "varne" bele so nekatere zvezdnice izbrale drznejše barve, izstopali sta rdeča in zlata, veliko izmed toalet je bilo bleščečih ali je imelo vsaj bleščeče okrasje.

Zlato je nosila Jessica Chastain, katere obleka Alexander McQueen je bila pravzaprav v osnovi črna, a so "šov ukradli" zlati poudarki. Meryl Streep je zlati kipec za najboljšo igralko (za vlogo Margaret Thatcher v biografskem filmu Železna lady) prevzela v zlatem lanvinu, Cameron Diaz je prišla na galavečer v obleki Gucci kremne in zlate barve, spremljevalka Georgea Clooneyja Stacy Keibler v zlati toaleti iz hiše Marchesa ...

Viola Davis se je odločila za drzno zeleno kreacijo Vere Wang in resnično izstopala. Kot so pripomnili nekateri opazovalci, ne nujno v pozitivnem smislu.

Fotografije Profimedia (posamezno fotografijo povečajte s klikom)

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan