Becoming Karl Lagerfeld: Nova modna serija, ki vas bo prikovala na zaslone

12. 6. 2024
Becoming Karl Lagerfeld: Nova modna serija, ki vas bo prikovala na zaslone (foto: Profimedia)
Profimedia

Nova modna serija Becoming Karl Lagerfeld prinaša znane, pa tudi manj znane podrobnosti o življenju in delu modne ikone.

Leta 1972 je bil Karl Lagerfeld, 38-letni modni oblikovalec, javnosti večinoma neznan. Njegovo srečanje z mladim Jacquesom de Bascherjem, ambicioznim in zapeljivim dandyjem, spremeni vse. Karl se je končno pripravljen soočiti s svojim prijateljem, genijem visoke mode Yvesom Saint Laurentom in njegovim sijajnim sodelavcem Pierrom Bergéjem. Glamur, bitke z egom, ekstravagantna praznovanja in uničujoča strast: bodite priča, kako je Karl Lagerfeld postal legenda.

Profimedia

To so besede, ki na najkrajši način povzemajo zaplet nove, dolgo pričakovane serije Becoming Karl Lagerfeld. Svetovna premiera serije se je zgodila na letošnjem filmskem festivalu v Cannesu, na male zaslone, platformo Disney+, pa je prispela 7. junija. Zgodba pa se ne vrti le okoli kariere slavnega oblikovalca, temveč tudi okoli likov, ki so bili del njegovega življenja in uspešne kariere, med drugimi Paloma Picasso, Andy Warhol, Marlene Dietrich in Loulou de La Falaise. Ne gre spregledati niti Gabrielle Aghion, ustanoviteljice blagovne znamke Chloé, ki jo v seriji uteleša igralka in režiserka Agnès Jaoui.

Serija Becoming Karl Lagerfeld prihaja v šestih delih, zgodba pa temelji na knjigi Kaiser Karl avtorice Raphaëlle Bacqué. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Katere dišave so primerne za poletne mesece: Z napačnimi lahko ustvarite kontra učinek!

Priporočamo tudi: To so spoznali šele, ko je njihov zakon razpadel: 10 stvari, za katere si ločenci želijo, da bi jih vedeli prej

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan