5 modelov superg, ki bodo zaznamovali leto 2023: Ne glede na to, ali obožujete retro estetiko ali futurizem, boste našli nekaj zase

Od retro estetike do futurizma bomo leta 2023 nosili teh 5 modelov superg.

5 modelov superg, ki bodo zaznamovali leto 2023: Ne glede na to, ali obožujete retro estetiko ali futurizem, boste našli nekaj zase - Foto: Profimedia

Sodeč po objavah z modnih brvi, ulic in Instagrama bo prihodnje leto vladalo več trendov superg. Veseli nas predvsem dvoboj med retro in futuristično estetiko, praktični modeli pa bodo privlačnejši kot kdaj koli prej.

Spodaj razkrivamo, katerih 5 modelov superg bomo nosili v letu 2023.

1. Retro

Če obstaja kakšen model superg, za katerega smo prepričani, da ga bodo modne navdušenke nosile naslednje leto, je to Adidas Samba. Potem ko so jih nosila IT dekleta, kot so Kendall Jenner, Bella Hadid in Emily Ratajkowski, so retro superge, ki jih je navdihnil nogomet, močno spremenile svet obutve. Morda se zdi, kot da točno ta model vidite povsod na svojem Instagramu. S tem v mislih je Loewe na tednu mode predstavil superge v stilu 70-ih, ki se popolnoma prilegajo preppy estetiki.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BELLE | LDN (@honeybelleworld)

2. New Balance 550

Znamka superg, ki je zaznamovala leto 2022, je zagotovo New Balance. Ko brskamo po družbenih omrežjih in čakamo na leto 2023, je jasno, da obstaja en model, ki ga obožujejo modni navdušenci – New Balance 550. Prvotno so izšli leta 1989 kot košarkarski copati, 30 let pozneje pa so spet v ponudbi. Priljubljene so zato, ker so popolna kombinacija retro in "dad" estetike. Zaradi debelejšega podplata in usnjene prevleke so idealne superge za spremenljivo vreme, zato smo prepričani, da boste to zimo videli veliko modelov 550.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BELLE | LDN (@honeybelleworld)

3. "Očetove" superge

Tako imenovane superge "dad" se nenehno razvijajo. Najprej so se pojavile v obliki tekaških copat, nato pa so se razvili v košarkarske copate v slogu 80-ih, v duhu prej omenjenega New Balance 550. Vendar pa so pohodniški copati trenutno priljubljeni. Pohodniška estetika je namreč naslednji veliki trend v svetu "očkovih" superg, pri čemer so znamke, kot je Salomon, iz minute v minuto bolj priljubljene.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Claire Most (@claire_most)

4. Nazaj v prihodnost

Morda je to vpliv Metaverse, a moda hitro postaja vse bolj futuristična. Vesoljsko navdahnjeni srebrni modeli so prevladovali na tednih mode pomlad/poletje 2023. Od tehničnih kompozicij do arhitekturnih silhuet bodo v letu 2023 prevladovale superge v nevtralnih barvah z utripi neona.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AUDE-JULIE (@aude_julie)

5. Nike Air Force

Trend superg, ki ga je v zadnjih sezonah nemogoče prezreti, so Nike Air Force 1. Vsekakor niso najbolj drzen trend za leto 2023, so pa zagotovo najbolj vsestranski in privlačni, saj se podajo k vsakemu stilu in kombinaciji.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by celeste vignois (@celmatique)

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Nepričakovana živila, ki spodbujajo delovanje prebave in topijo odvečne kilograme: Vključite jih v svojo prehrano in se za vedno znebite nadležne napihnjenosti

Priporočamo tudi: Pozabite superge, to so natikači, ko so to jesen osvojili naslov "grdih" čevljev sezone

Najbolj brano