Najdaljša modna pista na svetu

Turški supermodeli so se po modni stezi sprehodili v Guinnesovo knjigo rekordov.

Moda, 22. 10. 2011
Najdaljša modna pista na svetu

V turški prestolnici Ankara se je pred nakupovalnim središčem Kentpark pred nedavnim odvil veliki modni spektakel.

Obiskovalci pa niso bili navdušeni le nad privlačnimi modeli v čudovitih oblačilih velikega turškega oblikovalca Cemila Ipekçi-ja, temveč tudi nad ogromno modno pisto, ki se je zaradi svoje dolžine uvrstila celo v Guinnessovo knjigo rekordov.

Pista, dolga več kot 2 kilometra

Po modni pisti, ki je bila obarvana v slogu turške zastave, se je sprehodilo 250 modelov, med katerimi so bile tudi najbolj slavne turške manekenke.

Modeli pa so se kar pošteno nahodili, saj so se morali sprehoditi po modni pisti, ki si je s svojimi 2 kilometri, 690 metri in 17,5 centimetri dolžine prislužila naziv najdaljše modne steze na svetu. Modna revija, ki bi ji lahko rekli že kar modni pohod, se je začela pred nakupovalnim središčem in se nadaljevala tudi po skoraj celotni površini njegove notranjosti.

Turška modna steza je naziv najdaljše prevzela 1,6 kilometrski stezi, ki so jo lani postavili na Tajskem.

Če tudi ve rade obiskujete zanimive prireditve in druge znamenitosti v različnih krajih sveta, si najugodnejšo ponudbo za počitnice ali potovanje poiščite s pomočjo iskalnika GOhq.com, ki na enem mestu združuje vse pomembnejše turistične agencije, organizatorje potovanj in ponudnike namestitev ter vam na enem mestu omogoča primerjavo njihovih ponudb.

Najbolj brano