Chanel je z nostalgično kolekcijo za pomlad in poletje 2022 Pariz popeljal nazaj v zgodnja devetdeseta

5 stvari, ki jih morate vedeti o današnji modni reviji Chanel za pomlad in poletje 2022. Oglejte si fotografije kolekcije v fotogaleriji.

Slika 1/28

V fotogaleriji si oglejte fotografije kolekcije.

Profimedia

1. Revija je bila oda modnim revijam

Ko je pandemija sprožila veliko razpravo o prihodnosti tednov mode, je Chanel vztrajal. Za hišo, ki je sinonim za epsko doživetje modne revije, nič ne more nadomestiti čarobnosti sezonske predtsavitve: slovesno srečanje ljudi iz modne industrije, ki potuje od blizu in daleč, posvečena modna pista in njena preroška energija ter zgodovina, ki ji daje toliko duše. "Včasih mi je bil všeč zvok žarnic, ki so se pojavljale na modnih revijah v 80. letih, ko so bili modeli na dvignjeni modni pisti," se je v zapisih o modni revji spominjala Virginie Viard. "Želela sem ponovno ujeti to čustvo."

2. Oživila je pozna osemdeseta in zgodnja devetdeseta leta

Namesto Grand Palaisa, ki je zaradi prenove zaprt, je Chanel postavil "Grand Palais Éphémère" na Place Joffre, začasni dom za svoje modne revije. V notranjosti se je nostalgično dvignjena modna pista raztezala proti sliki manekenke Vivienne Rohner, ki drži fotoaparat ob obrazu, tridimenzionalne črke Chanelovega logotipa pa so bile postavljene pred njo, kot na modnih revijah stare šole. Ko so se luči zatemnile, so fotografi hiteli na stran modne piste, kot da smo spet leta 1989. Zakaj? "Ker moda pomeni oblačila, modele in fotografe," je zatrdila Viardova. 

3. Virginie Viard se je želela pokloniti modnim fotografom

"Danes pozivam fotografe. Všeč mi je način, kako vidijo Chanel. To me podpira in navdihuje," je dejala Viardova. V čast temu občutku sta Inez in Vinoodh posnela vrsto portretov z Lily-Rose Depp, Almo Jodorowsky, Jennie, Rebecco Dayan in Quannah Chasinghorse-Potts, ki so v rokah vse držale kamere. "To je čaroben predmet in seksi gesta, ki vzbuja toliko spominov," je opozorila Viard. Svojo kolekcijo je predstavila kot modno revjio v poznih 80-ih, manekenke so se vrtele sredi hoje in pozirale za fotografe, ki stojijo ob dvignjeni pisti.

4. Viard je prevzela nov seksiduh

Viard je modno revijo odprla z nizom kopalk, bikinijev, kolesarskih kratkih hlač in minic ter se pridružila "slečenemu" pogovoru, ki je tekel med oblikovalci v tej sezoni. Chanel se ne sramuje #hotgirlsummer, čeprav je pri teh oblačilih prišlo do zrelosti, ki je idejo oblikoval s političnega vidika. Male obleke Chanel so ujele enakega duha, krilo so zamenjali z mini kratkim in ustreznim kratkim topom; jakna se je prelevila v opijeto jopico. Viard je modno revijo zaključila z nizom odtisov metuljev na plavajočih oblekah.

5. Bilo je zelo "Viard"

Ne glede na to, ali je bila zasnovana tako ali ne, je nostalgična premisa modne revije prežela kolekcijo z duhom zgodnjih 90. let, kar se je za Viardovo zdelo naravno. Odkar je prevzela vajeti pri Chanelu, so bili njeni izrazi v različnih oblikah, vsi pa so imeli retro podobo, ki je nedvomno zakoreninjena v njenih formativnih letih: osemdeseta in njohova živost ter čisti glamur in zdrav občutek elegantnosti, ki je takrat definiral modno pisto. To je nasmejan, rahlo drzen in čuden pristop k Chanelu, ki pozdravlja vrline obdobja v modi, ki je trdno uveljavilo mehaniko današnje industrije.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Izbrali smo 10 najlepših parov hlač, ki jih morate imeti za letošnjo jesen

Priporočamo tudi: To so edine kavbojke, na katere prisegata Kate Middleton in Meghan Markle

Najbolj brano