Modne revije visoke mode

Predstavljamo vam deset oblikovalskih fantazij, ki so nam to sezono vzele sapo. Uživajte, kot smo mi!

Moda, 6. 12. 2014
Modne revije visoke mode - Foto: Imaxtree

Giambattista Valli Couture

Valli v novi kolekciji svoje dosedanje toge volumne zamenja za mladosten in svež videz s prozornimi tkaninami, cvetličnimi vzorci in harmoničnimi tonskimi nizi svilene organce.

Silhuete oblek in kril so še vedno zelo ženstvene, krojene po navdihu petdesetih let, in z visokim pasom poudarjajo obline in njihovo ženstvenost, vendar v moderni elegantni drži.

Chanel Couture

chanel

Najnovejšo Chanelovo fantazijo si je Karl Lagerfeld zamislil kot kombinacijo asketskih, prečiščenih krojev in tkanin z razkošno izvezenimi zlatimi novobaročnimi motivi. Nove obleke so okrašene z mozaičnim steklom, sandale in čevlji z ravnim podplatom pa celotni silhueti dodajo svež in bolj sproščen videz.

Margiela Artisanal

margiela artisanal

Couture kolekcija modne hiše Maison Martin Margiela je vedno zasnovana na ideji o predelavi starih stvari in njihovem novem značaju, a to sezono je oblikovalska ekipa segla po navdih po vsem svetu in ustvarila zanimive kombinacije tkanin, vezenin in vzorcev na novih oblekah, tunikah in plaščih.

Dior Couture

dior

Osem skupin modelov, vsaka navdihnjena z drugim slogovnim obdobjem, od rokokoja do space agea, predstavljajo novo Simonsovo couture kolekcijo za Dior. V njegovih rokah vseh osem skupin tvori popolnoma spodobno in uravnoteženo zgodbo v zadržani in prečiščeni eleganci najvišje kakovosti in sodobnega razkošja.

Armani Prive

armani

Strogo definirana paleta rdeče barve v kombinaciji s črno in belo v številnih Armanijevih couture kreacijah se oprijema inspiracije iz japonske kulture in minimalizma, a na italijanskega mojstra ženske elegance že dolgo vpliva raznolikost kultur, kar njegove kreacije naredi brezčasne in oboževane.

Gaultier Paris

gaultier paris

Z zapeljivostjo, izraženo v luksuzni različici sofisticiranega videza usodne ženske in prekrito s črnim žametom, krznom, čipko in usnjem, je Jean Paul Gaultier mojstrsko preoblikoval klasiko črtastih kostimov in oblek s ciganskim pridihom v eni izmed njegovih najbolj celovitih in najbolj couture kolekcij do zdaj.

Schiaparelli

schiaparelli

Druga kolekcija Marca Zaninija za nedavno obnovljeno pariško hišo visoke mode predstavlja njegovo kreativno osvoboditev in pronicanje duha legendarne oblikovalke, pod katere imenom danes ustvarja couture kolekcije. Od ekstremnih volumnov do nadrealističnih potiskov in palet odtenkov smaragdne in kričeče rožnate barve kolekcija izžareva drzni ženski šik, s katerim bi bila Elsa vsekakor zadovoljna. Bravo!

Versace Atelier

versace atelier

Donatella Versace navdih klasične elegance petdesetih let prejšnjega stoletja reinterpretira v mogočnem seksapilnem stilu Versace – oprijeti kroji, razporki do beder, korzeti, posuti s kristali, in dolga krila, ki se zapenjajo z velikimi kovinskimi zaponkami ... To so petdeseta, potopljena v estetiko glamurozne vamp zapeljivke.

Viktor & Rolf Couture

viktor & rolf couture

Koncept kolekcije nizozemskih modnih intelektualcev Viktor & Rolf je bil zasnovan na rdeči preprogi. In to dobesedno, ne le z vidika dejstva, da zvezdniki večino oblek za sprehod po rdeči preprogi izberejo iz couture kolekcij. Obleke, pelerine, čevlji in plašči, vse je izdelano iz tkanine rdeče preproge, a veliko kosov, presenetljivo, v resnici deluje nosljivo. Preostali pa so fantastični primeri za razstave v številnih svetovnih muzejih mode.

Valentino Couture

valentino couture

Kot poklon slavi in lepoti starega Rima in času pred Rafaelovimi umetninami, po katerem so se zgledovali v 19. stoletju, sta tudi Maria Grazia Chiuri in Pier Paolo Piccioli oblikovala elegantne kreacije prečiščenih krojev s pridihom minimalističnih tog večnih rimskih lepotic. V kolekciji ne manjka niti razkošno izvezenih oblek in plaščev, ki le še potrjujejo, da je Valentino na vrhuncu ustvarjalnosti in slave.

Pripravila: Manca Pogačar

Najbolj brano