Avgustovske zgodbe iz zakulisja

Prekršili smo vsa pravila in črno postavili v žgočo pustinjo, kjer jo pred vročim soncem ščiti le piš vetra.

Avgustovske zgodbe iz zakulisja - Foto: Shutterstock, imaxtree, arhiv elle

Črni barvi delamo strašno krivico, ko jo tako vztrajno črtamo iz poletne garderobe, češ da vase prav nesramno vpija toploto in nam tako ni v nikakršno pomoč pri premagovanju poletne vročine.

A vse se spremeni, ko črna na svojo stran dobi lahkotne svile, ki plapolajo v poletnih sapicah in z nežnim božanjem hladijo naše telo, takrat je njen temačni vpliv v trenutku pozabljen. Zato se ji nikar ne odpovejte niti v vročih mesecih, le nekoliko več domišljije potrebujete in pravilno izbiro kosov. Zdaj so ji namreč na pomoč priskočile lahkotne mrežice – s čisto drobnimi luknjicami ali take, kjer prevladujejo odprtine in je vrvic le za vzorec. Mrežasti vstavki ali kar celi kosi bodo v svoje zanke ujeli še tako izmuzljiv vetrič.

V pomoč bodo poleti tudi lahkotne pletenine iz bombažnega garna, pri katerih so poleg zančnih odprtin nadvse dobrodošle tudi odprtine, ki razkrivajo pogled na kožo. V mislih imejte tudi kopalke in jim podaljšajte modno življenje, tudi ko zapustite plažo – enodelne bodo odlično dopolnila krila, modrček dvodelnih pa bo lepše kot spodnje perilo ponudil podporo vsem prosojnim vrhnjim delom.

Če smo še pri nekaj stopinjah manj prisegali na kombinacijo črne in bele, zdaj, ko se je okolje popolnoma razgrelo, prisegamo na zlate, bakrene in pudraste odtenke, ki bodo črni odlična protiutež, saj se bodo zlili s kožo in ji dovolili, da postane absolutna zmagovalka poletja.

nadja čelofigaIME IN PRIIMEK:

Nadja Čelofiga

AGENCIJA:

Model Group

ČRNA IN POLETJE ...

sta zame vroča, energična kombinacija. Žgoče sonce da črnini moč in jo napolni s skrivnostnim žarom.

POLETJE NAMERAVAM PREŽIVETI ...

na soncu. Odpočila si bom na jadrnici ob knjigah, kjer si bom nabrala energije za potovanje po Šrilanki.

Pripravila: Tina Curk

Najbolj brano