Kako smo pod modne žaromete pospremili največjo športno junakinjo, Tino Maze

Tini Maze fotografiranje ni tuje, pred bliskavicami fotoaparatov je po vsej verjetnosti stala večkrat kot marsikateri model, s katerim smo že sodelovali, celo modno fotografiranje ji ni tuje (naj vas spomnimo, da je sama obraz svoje linije srebrnega nakita), a da bo fotografiranje za naslovnico Elle opravila tako profesionalno in tako hitro (očitno ima to v krvi), ni pričakoval nihče.

Moda, 4. 7. 2014
Kako smo pod modne žaromete pospremili največjo športno junakinjo, Tino Maze - Foto: Elle

Fotografinja Mimi Antolović je junake tokratne zgodbe pripravila celo do skakanja in plesanja. Tega modnega fotografiranja še dolgo ne bomo pozabili.

Ob tem nas je (med drugim) zanimalo, kaj Tini pomeni lepota?

Tina: Lepota je po mojem to, da se dobro počutiš v tem, kar si, ker jo le tako lahko izraziš. (smeh) Lepota je tudi to, da se znaš iz sebe malo ponorčevati, to se mi zdi zelo pomembno. Če nisi popoln in se znaš iz tega 'delati norca', je vse skupaj lepše. No, to je lepota! Potem je lepše vse sprejemati in lepše tako živeti.

Kakšen odnos pa ima do mode?

Tina: Rada sem preprosta, ne maram komplicirati. Včasih se rada zelo uredim, ker med sezono res nimam časa za modo, saj smo preveč zasičeni z drugimi rečmi, zato zdaj spomladi uživam, ko lahko izbiram med vso garderobo, ki jo imam doma. Pogosto je celo ne potrebujem toliko, a zdaj imam vsaj čas, da se malce lepše ali malce drugače oblečem kot takrat, ko sem na poti z ekipo. Težko bi se odločila, kaj mi je najbolj všeč, odvisno od priložnosti in seveda časa.

Celoten pogovor s Tino si lahko preberete v aktualni številki Elle, ki je v prodaji od 20. junija 2014. Ob tem se opravičujemo za napako pri podpisu puloverja ob fotografiji v reviji. Tina je ambasadorka blagovne znamke Fila in te znamke je bil tudi pulover.

Naslovnica julijske številke ElleNaslovnica v številkah

  • 140 kilometrov na uro je največja hitrost, s katero se je Tina spustila po beli strmini, natanko toliko minut sta za njeno pričesko in ličenje potrebovala frizer in vizažistka.
  • 4 različni jeziki, v katerih se je Tina Maze s svojo ekipo pogovarjala na fotografiranju: v angleščini, nemščini, italijanščini in slovenščini.
  • 2 zlati olimpijski medalji v fotografskem studiu.
  • 20 avtogramov Tine Maze za otroke vseh sodelujočih pri fotografiranju za naslovnico.
  • 14 ljudi se je gnetlo v studiu pred fotografiranjem naslovnice.

8 čokolad Milka smo 'pokončali' v treh urah fotografiranja

  • 1 nošenje štuporamo, da se ne bi uničili čevlji.
  • 11 belih majic za stajling Tine Maze.
  • 1 majica, narejena posebej za Tino Maze.
  • 8 čokolad Milka smo 'pokončali' v treh urah fotografiranja.

Tina Maze v družbi Ralpha Kriegerja in Dietra Hegerja

Na fotografiranju sta se ji pridružila tudi Ralph Krieger, menedžer Tine Maze, direktor menedžerske agencije GPS, in Dieter Heger, vodja sponzorstev in dogodkov za blagovno znamko Milka. Tina na fotografiji nosi pulover znamke Fila.

Tukaj si lahko ogledate še video, ki smo ga posneli na fotografiranju naslovnice s Tino Maza za Elle Slovenija.

Najbolj brano