Kako se obleči? (svetuje modna urednica Elle, Petra Windschnurer)

Moderna stilistična pravila smo popeljali v čisto pravi svet ...

Moda, 22. 3. 2017
Kako se obleči? (svetuje modna urednica Elle, Petra Windschnurer) - Foto: Profimedia

1. Pravkar sem diplomirala in moja oblačila ostajajo zelo študentska. Kateri ključni kosi me bodo popeljali v poslovni svet?

Pravilo, ki ga je dobro upoštevati: Če bi izbrano oblačilo lahko oblekli tudi za na plažo, koncert ali glasbeni festival, v pisarni ni zaželeno.

Dobro je vložiti v res fantastično krojene hlače z modernim značajem oziroma krilo (plisirano svileno krilo lahko na primer nosite tudi z običajno belo majico in salonarji). Seveda to ne pomeni, da morajo biti hlače in krilo dragi, tudi v trgovinah s cenejšo ponudbo boste našli dobre kroje in materiale. In ker je pred nami sezona res čudovitih hlač, ni potrebe, da izberete klasiko v črnem. K temu sodijo sandale s srednje visoko peto.

2. Po skoraj desetletju zakonskega stanu sem znova samska in pred vrati je prvo povabilo na zmenek. Kaj naj oblečem za na večerjo?

Kateri del vašega telesa vam je najbolj všeč? Poudarite ga! 

So to noge? Priporočamo usnjeno mini krilo v kombinaciji s poslovno modro bombažno srajco. Razpnite gumb ali dva in kožo okrasite s fino srebrno ali zlato verižico. Imate tanek pas? Izberite hlače iz usnja ali svetlečega materiala, katerih pas je zaradi zavezovanja poudarjen z volančki. Tudi daljša obleka s cvetličnim potiskom, ki popolnoma pokriva telo, je prava izbira. Z njo boste dokazali, da se lahko počutite udobno in ste hkrati videti moderno.

3. Imam razgovor v start-up podjetju. Vzdušje pri njih je zelo sproščeno. Jo lahko dobro odnesem tudi v džinsu?

Ko boste dobili službo, je džins gotovo prava izbira.

Spomnite se na Miroslavo Duma, ki je široke kavbojke na modno prizorišče popeljala v družbi majice z napisom Google in seksi sandalami. Tudi suknjič v korporativni sivi se z druščino dobro razume. Prav tako so luštna izbira kratke hlače (ne prekratke) v kombinaciji z daljšo srajco, če je vaš status že zaposlena. Za razgovor pa nikar ne oblecite džinsa. Krilo srednje dolžine v družbi bluze ali puloverja bo naredilo dober vtis.

4. Najpomembnejšo vlogo igrajo kakovostni materiali. Povabljena sem na dobrodelno dražbo in večerjo. Kaj za žensko pomeni izraz 'black tie'?

Za moške to pomeni črno obleko – preprosto, kajne? V žensko garderobo se izraz prevaja bodisi kot koktajl obleka, ki se zaključi malce pod koleni in je izdelana iz bolj glamurozne in dražje tkanine, kot je obleka, ki jo nosite na delovnem mestu.

Bolj drzne lahko poskusite tudi s suknjičem in hlačami iz svile v malce bolj konkretnih barvah.

Prisotne pa boste vsekakor navdihnili v hitu letošnjega poletja – obleki z umetniškim vzorcem. Izogibajte se dolgim, 'princeskinim' oblekam, te sodijo na plesišče.

Pripravila Petra Windschnurer
Fotografija: Profimedia

Preberite še: 4 NAJ modni kosi za vstop v novo sezono

Priporočamo tudi: Trend: 'In' so rožice, pravijo zvezdnice (FOTO)

Najbolj brano