Lindsey Vonn ob Ilkini poškodbi: "Hudo mi je"

31. 10. 2017

Ko se je v preteklem tednu na treningu poškodovala Ilka Štuhec, je vsem, ki vsaj z levim očesom spremljamo smučanje, zastal dih. Čeprav je prejšnji teden - na svoj 27. rojstni dan - prestala operacijo, pa se ob pogledu na Ilkim širok nasmeh in pozitiven duh včasih zdi, kot da se nič ne bi zgodilo.

O njenem pozitivnem duhu so v preteklosti spregovorili že mnogi. Nazadnje pa je tik po operaciji za slovensko televizijo o tem govoril tudi Ilkin oče in povedal, da njen pozitiven pogled na svet ni ugasnil niti v težkih trenutkih po operaciji ter da je že pripravljena na aktivno okrevanje.

In to se je, vsaj ob pogledu na njen družabni profil, že začelo. Čeprav je operacijo prestala v četrtek, smo jo na družabnem profilu že po dveh dneh 'ujeli' na nogah, sama pa je objavila tudi fotografijo med vajami za rehabilitacijo in se s tem vsem zahvalila za podporo.

Sicer pa to ni Ilkina prva poškodba v karieri. Po tem, ko se je leta 2008 hudo poškodovala na pripravah v Čilu, se je lani vrnila močna kot kdajkoli prej, zato tudi tokrat ne dvomimo, da bo simpatični Štajerki s prešernim nasmehom, uspelo.

Njena pot na družabnih omrežjih

Slovenija zdaj na družabnih omrežjih skrbno sledi vsaki novici o njenem okrevanju, saj je pretekli teden Ilka prav ta uporabila, da je svojim oboževalcem prva sporočila novico o poškodbi med treningom v avstrijskem Pitztalu.

"Na žalost je bil to eden mojih zadnjih štartov za naslednjih nekaj mesecev. Trenutno sem žalostna in jezna, ampak motivirana, da se vrnem," je tedaj zapisala ob fotografiji iz belih strmin na Twitterju.

Po pregledu so zdravniki ugotovili, da si je med treningom slaloma strgala sprednje križne vezi v levem kolenu, novica pa je hitro zaokrožila po številnih svetovnih medijih. 

In kaj so Ilki na njeni poti zaželeli kolegi?

Po njenem zapisu na družabnih omrežjih je Ilka prejela mnogo lepih želja iz športnega sveta, med drugim se je preko Twitterja oglasila Lindsey Vonn in zapisala, da z Ilko sočustvuje, saj se je njej zgodilo podobno.

"Hudo mi je ob novici, da si je Ilka poškodovala kolenske vezi. To se je zgodilo tudi meni pred zadnjimi olimpijskimi igrami. Želim ti vse dobro, Ilka, dobro okrevaj," je zaželela naši smučarki. 

Vse dobro je preko Twitterja Ilki zaželela tudi Tina Maze, pa Sofia Goggia, Lara Gut, Goran Dragič, Marko Potrč ter tudi naš politični vrh.

Pripravila: Kaja Milanič
Foto: Twitter/Instagram Ilka Štuhec, Helena Kermelj

Preberite še: Chiara Ferragni: pet mesecev noseča je videti bolje kot kdajkoli! in 10+ modnih oprav, ki jih boste želeli kopirati (FOTO).

Priporočamo tudi: 3 stvari, ki jih srečni pari naredijo vsak dan.

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan