Tukaj je nova Elle! Urednica mode in lepote tokrat predstavi dekleta z uredništva: Dobrodošli pri nas doma!

Nova Elle vas že čaka v vaši najljubši trafiki. Pokukajte v uredištvo, potopite se v dobre zgodbe in se izgubite med modnimi fotografijami.

Moda, 21. 1. 2022
Tukaj je nova Elle! Urednica mode in lepote tokrat predstavi dekleta z uredništva: Dobrodošli pri nas doma! - Foto: Anja Kralj

Pred prazniki sem se po manjšem operativnem posegu mudila na Polikliniki, kjer mi je prijazna sestra, ki mi je odstranila šive, ob odhodu v pozdrav pritrdila, da bere revijo Elle. Čeprav še zdaleč nisem sijala kot na fotografiji uvodnika, me je z revijo očitno povezala, prepoznala in nazadnje tudi navdihnila, da tokrat napišem prav poseben uvodnik.

Drage bralke in bralci, želim, da spoznate tudi preostalo uredništvo, ki skrbi, da je revija Elle daleč najlepša in vsebinsko najbogatejša revija v deželi.

Kdor me pozna, ve, da nisem skromna, ko gre za pohvale, še zlasti če si jih nekdo zares zasluži in revija Elle ter uredništvo si jih prav gotovo. Naj vam najprej predstavim Mojco Zemljak. Lektorica, redaktorica in odlična tekstopiska je z menoj od samega začetka. Si lahko predstavljate, koliko besedil je šlo skozi njene prste? Še dobro leto in z Elle bo praznovala polnoletnost. Mojci pa gredo tudi vse zahvale, da je izpilila moj slog pisanja do te mere, da me z veseljem berete tako pri uvodnih besedah kot pri razmišljanjih o rdečem plašču. Z njo vedno znova odkrivam čare slovenskega jezika in ne nazadnje tudi to, da je 'ta suhi škafec' eden od bolj univerzalnih stavkov, ko gre za pravila slovenskega pravopisa in glasoslovja.

Katja Kozlevčar je naša izvršna urednica in tekstopiska, ki je gotovo edina izvršna urednica v družini Elle, ki se lahko pohvali, da je kot didžejka nastopila na podelitvi nagrad Elle Style Awards. Katja pravi, da je pisanje zanjo terapevtsko, in jaz se strinjam. Tisto najboljše vedno nastane, ko se srce odpre na stežaj.

Manci Pogačar je bilo delo pri reviji Elle usojeno že od prvega obiska uredništva, kjer je kot najstnica z neopisljivim navdušenjem opravljala počitniško delo. Nismo je pošiljali po kavo, kot bi si mislili tisti, ki so si ogledali film Vrag nosi Prado, ne, prav hitro smo spoznali njene talente, ki so bili kot nalašč za delo na uredništvu Elle. Danes Manca sedi na stolu urednice spletne različice Elle Slovenija in kot lastnica največ parov obutve Chanel na uredništvu za vas pripravlja odlične prispevke, vedno začinjene s ščepcem humorja in pariške elegance.

Anjo Kralj, našo art direktorico, sem spoznala na božični zabavi, kjer so se križale poti najinih možev. Pohvalila je moje čevlje in si s tem zaslužila mesto pri tako pomembni reviji, kot je Elle. Šalo na stran. Res sva se spoznali na božični zabavi in res je pohvalila moje čevlje, a na mesto art direktorice je stopila šele leto dni pozneje, izključno zato, ker nas je s svojim oblikovanjem (prelomom strani, če sem bolj strokovna) povsem sezula (če sem tu malce manj strokovna). Anja razume moj črni humor, in ko ji napišem, da sem videti kot ocufan novoletni okrasek, ve, da sem si pravzaprav všeč, drugi, ki stojijo na fotografiji poleg mene, pa so mi všeč še bolj.

Naj vam predstavim še Ajdo Gregorc in Nejo Drozg, ki sta se uredništvu Elle pridružili pred pol leta. Mojca Mavec, ki je z nami posnela videe za podelitev nagrad za Elle Style Awards 2021, mi je ob najinem srečanju priznala, da imam res fino in super ekipo, s katero je najbrž super lahko delati. Točno tako!

Čeprav je med nami kar obsežna generacijska razlika, se razumemo odlično, prispevke pa Ajda in Neja pišeta s takšno lahkoto, kot če bi imeli za seboj vso življenjsko kilometrino, ki jo imam jaz.

P. S. Seveda to še zdaleč niso vsi ljudje, ki so zaslužni za to, da to prekrasno revijo pravkar držite v roki (dovolite mi, da se hvalim vse do konca). Hvala Darju Hribu, ki na edinstven način prevetri žensko energijo revije Elle, Ajdi Horvat, ki je zaslužna za naravno obdelavo fotografij, Katarini Mljač, video producentki in urednici Instagrama Elle Slovenija, Gigi, Saški, Anji, Alenu, Maši in Gordani z najbolj kreativnega oddelka trženja na svetu ter vsem zunanjim sodelavcem, ki me bodo upravičeno pocukali za rokav, ker jih nisem omenila z imenom. Se smem samo tokrat izgovoriti s kolofonom?

Petra Windschnurer

Najbolj brano