MBFWLJ: Nadaljevanje slovenske modne zgodbe

10. 6. 2016

Na drugem tednu mode Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana, ki je potekal med 23. in 25. majem v Cankarjevem domu, so slovenski oblikovalci in oblikovalci iz regije predstavili svojo kreativno vizijo za jesen in zimo 2016.

Druga izdaja prestižnega dogodka Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana je svoja vrata odprla z retrospektivno razstavo oblikovalske ikone in večnega modnega navdiha gospe Marjete Grošelj, ki ustvarja že zavidljivih 50 let. Prizorišče Cankarjevega doma so tako za čas MBFWLJ zasedle torbice, ki imajo v Sloveniji kultni status.

Uvod v drugi dan dogodka se je začel z izjemno obiskanim novinarskim srečanjem s Petro Nemcovo. Češka manekenka, ustanoviteljica Happy Hearts Fund in obraz razreda GLC, je Ljubljano obiskala premierno in bila nad slovensko prestolnico navdušena. Prisotne je povsem očarala s svojo dostopnostjo, posluhom za izgradnjo in obnovo šol po cunamiju na Tajskem leta 2004 in izjemno uspešno kampanjo za znamko Mercedes-Benz. V večernem programu je vseh pet modnih revij navdušilo ljubitelje mode, dizajna in lepote. AKULTURA, Peter Movrin, SENS, Spirit by T. B. in Cliché so predstavili svoje kolekcije za jesen in zimo 2016, vsak v svoji značilni noti. Posebne pozornosti je bila tisti večer deležna kolekcija Alberte Ferretti Limited Edition za jesen in zimo 2016, ki jo je gostila Wolfova 5. Modna inštalacija je v popolnosti zajela duh kolekcije, ki romantično interpretira večno hrepenenje po lepoti.

Tudi zadnji dan tedna mode prestižne nemške avtomobilske znamke je povsem navdušil s predstavitvijo petih kolekcij znamk Tanja Zorn, Natasa Persuh, IVANMAN, Charlie design in prejemnice prve slovenske nagrade Mercedes-Benz Fashion Award, Sare Valenci. Slovenski oblikovalci s tokratnega MBFWLJ se bodo ob 25. obletnici slovenske države jeseni izjemno razveselili možnosti predstavitve svojih del v Berlinu. Ustvarjalna ekipa Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana s tem izpolnjuje enega izmed svojih temeljnih poslanstev – ustvarjanje spodbudnega okolja za rast in razvoj potenciala. Ljubitelji mode pa si bodo v XYZ Premium Fashion Store lahko ogledali in tudi že kupili kolekcije blagovnih znamk JSP, AKULTURA in MÊHLÊ, ki so bile predstavljene na MBFWLJ. Kmalu bodo na voljo tudi preostale znamke slovenskih oblikovalcev.

Katja Kozlevčar

Preberite še: Podelili prestižno Mercedes-Benz Fashion Award