Vsi festivali, za katere je to poletje dobro vedeti!


Prihaja najlepši del leta, ko razpustimo lase in dovolimo soncu, da boža našo kožo. Če temu dodamo še pravo glasbeno podlago ter brezskrbno družbo, pa smo na dobri poti do popolnega festivalskega doživetja. Za vas smo pregledali kateri so najtežje pričakovani glasbeni festivali v regiji in po Evropi. Za nepozabno poletje!

Lifestyle, 20. 6. 2018
Vsi festivali, za katere je to poletje dobro vedeti! - Foto: Unsplash.com/Valerie Elash

Rock am Ring

1. – 3.6.2018

Nürburgring, Nemčija

Eden največjih festivalov na odprtem, ki ga gosti znamenita dirkaška steza Nürburgring, ima že kar veličastno zgodovino, saj poteka od leta 1985. Na odru Rock am Ring so se zvrstila že vsa zveneča imena alternativne, punk rock, heavymetal in elektronske scene.

Tokrat bodo množici preko 85.000 ljudi žgali Foo Fighters, Muse, Snow Patrol, Gorillaz, Thirty Seconds to Mars, Marilyn Manson, Milky Chance, Rise against, Good Charlotte in številni drugi. Poleg samega prizorišča so posebnost tudi raznovrstne športne in rekreativne aktivnosti, ki privabijo marsikaterega adrenalinskega odvisneža.

rock-am-ring.com

British Summer Time

London, UK

Festival bo potekal od 6. julija 2018 – 15. julija 2018. Nastopili bodo Bruno Mars, Eric Clapton, The Cure in še mnogi drugi svetovno znani glasbeniki. Festival se odvija v Hyde Parku in vsi, ki ste mislili, da ste London doživeli že v vseh njegovih pogledih, boste zagotovo navdušeni.

Več si oglejte v njihovem videoposnetku: 

Več preberite na: Bst-hydepark.com

StellarBeat

22. – 24.6.2018

Jezero Rogoza, Maribor, Slovenija

Z lanskim letom je na festivalskem nebu zasijala nova zvezda, ki v letošnjem letu napoveduje noro glasbeno doživetje. Ob akumulacijskem jezeru Rogoza se bodo med 22. in 24. junijem zbrali ljubitelji housa, drum & bassa, EDM-a in drugih elektronskih zvrsti.

Nastopili bodo tako tuji kot slovenski dj zvezdniki Timmy Trumpet, David Morales, Mike Vale, Matroda, Paolo Barbato, Tim Urbanya, Filip Motovunski, Useless D.I., Spencah,…  Festival, ki je bil lani zelo dobro sprejet, tako s strani domačinov, kot obiskovalcev, za drugo izdajo napoveduje še večji obseg dogajanja, zato ga že nestrpno pričakujemo.

stellarbeat.si

NOS Alive

12. - 14.7.2018

Algés, Lizbona, Portugalska

Le streljaj iz Lizbone se bo na plaži Passeio Maritimo de Algés tudi letos odvijal NOS Alive, ki že pričakovano gosti vsa najbolj vroča imena glasbene scene. V treh dneh bodo na štirih različnih odrih na svoj račun prišli rokerji, ljubitelji elektronike, indie zvokov, popa, hip-hopa in rnb-a.

Gotovo ste že slišali za Arctic Monkeys, Nine Inch Nails, Snow Patrol, Queens of the Stone Age, The Kooks, Pear Jam in Franz Ferdinand, zato jih ne bomo posebej predstavljali. Slišite jih lahko skupaj z še 60 drugimi izvajalci, organizatorji pa obljubljajo, da bodo do pričetka poletja presenetili še s kakšnim svetovno znanim glasbenikom. Nikar ne pozabite kopalk in sončne kreme.

nosalive.com

Hospitality on the Beach

12. - 16.7.2018

The Garden, Tišno, Hrvaška

Sredi julija se bodo na slikoviti hrvaški obali odvijale prave drum & bass počitnice, v organizaciji legendarne angleške ekipe Hospitality in the Park. Festival se bo v intimnem resortu Garden v Tišnem odvijal prvič, seznam nastopajočih pa je prav tako presunljiv, kot da bi šlo za enega največjih dogodkov na britanskem otoku.

Na glavnem odru bodo množico ob Jadranskem morju poplesavali eden vodilnih producentov in šef založbe RAM Andy C, legenda brazilske scene Dj Marky, proizvajalec uspešnic High Contrast, zvezde jumpup stila Kings of the Rollers, ljubljenec občinstva London Elektricity in mnoga druga zveneča imena. Potrjenih je že preko 100 nastopajočih, ki bodo množico popeljali skozi z energijo nabite stile – liquid, jungle, jump up, ambient, neurofunk, na štirih prizoriščih skozi pet vročih dni. Dogajanje bodo zaokrožile športne aktivnosti, privatna plaža, glamping, zabave na ladjicah ter neponovljiva festivalska atmosfera.

hospitalityonthebeach.com

Dominator

21.7.2018

Eersel, Eindhoven, Nizozemska

Vsako leto hardcore fanatiki iz celega sveta romajo na eno in edino mesto – E3 Strand blizu Nizozemsega Eindhovna. Gre za festival najtrših elektronskih zvrsti, kateri vsako leto navdušuje z drugačno temo, ki je vidna na vseh ravneh dogodka, od prav posebne odrske scenografije in številnih nastopajočih akrobatov do nenavadnih aktivnosti, kot je bungee jumping v športnem avtu, in predanih obiskovalcev, ki s svojimi kostumi popestrijo sam festival.

Seznam nastopajočih za letos še ni znan, so pa v preteklosti nastopili vsi najpopularnejši na tem področju (Angerfist, Partyraiser, Miss K8, Nosferatu, Paul Elstak, Noize Suppressor, Tieum, Neophyte, Dj Producer, Darkraver), zato ni dvoma, da tudi letos Dominator ekipa ne pripravljajo epskega doživetja.

dominatorfestival.nl

Let it Roll

2. – 4.8.2018

Milovice, Češka

Največji drum & bass festival na stari celini je vse in še več kar bi si ljubitelji te zvrsti sploh lahko želeli. Zapuščeno vojaško letališče je prizorišče enega najbolj vročih poletnih dogodkov, katerega obiskujejo poslušalci trdih ritmov iz celega sveta. Letos bodo množico razgreli Andy C, Camo & Krooked, Pendulum (dj set), Noisia, Wilkinson, Blac Sun Empire, Dj Marky, Dimension, The Prototypes in več kot 200 drugih nastopajočih.

Poleg polomljenih ritmov, pa bodo izpod šotorov odmevali tudi drugi elektronski zvoki.  Pričakujemo lahko spektakularno scenografijo in osvetlitev, nor otvoritveni žur, sproščeno festivalsko vzdušje, češke cene in veliko dnevnega dogajanja, kjer ne gre zamuditi plesnega tekmovanja, drum & bass aerobike, surfanja in rolkanja.

letitroll.eu

Sonus

19. – 23.8.2018

Zrće, Pag, Hrvaška

Sloves otoka Pag je še posebej zloglasen pri slovenski publiki, Sonus festival pa je zabava, brez katere poletje ne sme miniti. Obljublja namreč vse, kar si festivalski obiskovalci lahko zaželijo: peščene plaže, toplo morje, hedonizem in zapeljive elektronske ritme.

Na nepozabnem petem festivalu bodo jadransko morje razburkali Amelie Lens, Charlotte de Witte, Jackmaster, Nicolas Lutz, Peggy Gou, Richie Hawtin, Ricardo Villalobos, Ryan Elliott,Seth Troxler, Solomun, Sven Väth in 34 drugih dj-ev. Ekipa, ki sicer organizira enega največjih techno festivalov Time Warp, pripravlja edinstveno zabavo, ki se poleg na plaži v Zrćah, odvija tudi na samih valovih morja. Prava festivalska pustolovščina.

sonus-festival.com

Home Festival

30.8. – 3.9.2018

Treviso, Italija

Dogodka, ki je prejel nagrado za najboljši italijanski festival in je tudi eden največjih pri naših sosedih, res ne gre zamuditi.

Home festival ima namreč zelo širok glasbeni razpon, od indie rocka pa vse do trde elektronike, med preteklimi nastopajočimi pa najdemo naslednja zveneča imena: Paul Kalkbrenner, Interpol, The Prodigy, Editors, Franz Ferdinand, 2manydjs, Pendulum, Martin Garrix, Modestep, Duran Duran, Negrita in Eagles Of Death Metal. Letošnji spisek se še polni, med drugim pa so že portjeni alt-J, White Lies, The Wombats, Incubus, The Prodigy in Roni Size ft. Mc Dynamite. Odlično glasbeno dogajanje bodo zaokrožile festivalske aktivnosti, kjer na manjka niti lunapark.

homefestival.eu


Pripravila Katja Kozlevčar,

Fotografije: Josu Gonzales, Elephant studio, Felix Hohagen, Chelone Wolf, Natascia Torres, Alessandro Russo, Hana Mackovcova, Jakub Doležal, Dominator festival 2017 (Vincent van den Boogaard in Delio Nijmeijer) in arhiv festivalov, Unsplash.com/Valerie Elash

Najbolj brano