5 odličnih razlogov, zakaj jesti čokolado (NAGRADNA IGRA)

Če obožujete čokolado, je skrajni čas, da spoznate njene pozitivne učinke, ki lahko utišajo tudi vašo slabo vest ob sladkanju. Čokolada je namreč veliko bolj zdrava, kot si morda mislite. Dokler si jo privoščite v razumnih količinah, seveda.

Promocijsko sporočilo, 2. 12. 2021
5 odličnih razlogov, zakaj jesti čokolado (NAGRADNA IGRA) - Foto: Leone

Čokoladi se ni treba odpovedati, tudi če prisegate na zdravo prehrano, pomembno je le, da ste pozorni na izbiro (naj vsebuje predvsem visok delež kakava) in zmernost. Da se boste lažje odločili, z vami delimo 5 razlogov, zakaj si jo je dobro privoščiti:

1 Deluje proti kašlju

Teobromin, alkaloid, ki ga najdemo v čokoladi oz. kakavu, naj bi pomirjal kašelj, podobno kot kodein, ena od glavnih sestavin na recept predpisanih zdravil za zdravljenje kašlja.

2 Proti zobni gnilobi

Vzrok za zobno gnilobo so bakterije, ki s kislimi izločki uničujejo trda zobna tkiva. In čeprav se marsikomu ne zdi logično, je čokolada v primerjavi z drugimi sladkarijami manj škodljiva za naše zobe. Teobromin naj bi po mnenju raziskovalcev preprečeval tudi zobno gnilobo; izvleček kakava naj bi bil celo učinkovitejši od fluorida, ki ga vsebujejo zobne paste.

3 Za zdravo srce

Kakav je bogat vir flavonoidov, najbolj znani med njimi so flavanoli, ki preprečujejo mašenje arterij oz. omogočajo pretočno kri, in tako varujejo pred boleznimi srca in ožilja, pravijo raziskave. K še boljšemu učinku pripomore visoka vsebnost magnezija, ki je eden od najpomembnejših mineralov za zdravje srca.

4 Afrodiziak

Čokolada je od nekdaj znana kot afrodiziak, saj spodbuja tvorbo in aktivnost feniletilamina, ki ga poznamo kot ljubezensko kemikalijo. Ta se sicer normalno tvori v možganih in pretvarja v dopamin, ki je med drugim odgovoren za večjo spolno moč.

5 Sladka izbira, ki si jo privoščijo tudi športniki

Dobra sladka izbira za vse aktivne, ki skrbite za uravnoteženo prehrano, so čokoladne kapljice AL!VE Drops.

Izpolnile bodo vaše sladke želje in vas obenem napolnile z energijo, saj so obogatene z vitamini A, B6, B12, D3 in folno kislino ter mineraloma selen in cink, ki prispevata k izboljšanju imunskega sistema. Ena porcija priročnega TO GO pakiranja pa vsebuje zgolj okoli 627.6 kJ (150 za prste obliznit kalorij). 

Največji proizvajalec sladoleda in čokolade v regiji, ajdovski Incom LEONE, je to zimo s svojo blagovno znamko sladoledov in čokolad AL!VE združil moči s slovenskimi smučarji in nastale so te čokoladne kapljice.

Slovenski alpski smučarski asi, kot so Andreja Slokar, Ana Bucik, Meta Hrovat, Žan Kranjec in Štefan Hadalin, so bili vključeni že v proces razvoja čokoladnih kapljic AL!VE Drops – letos, na svetovnem prvenstvu v Cortini d'Ampezzo, so jih ekskluzivno prvi preizkusili . Na podlagi njihovih mnenj je bila prvotna čokoladna receptura še izpopolnjena, AL!VE pa je z novo sezono postal zlati sponzor SLO SKI smučarskih reprezentanc.

Izbirate lahko med kar tremi različnimi okusi čokoladnih kapljic AL!VE Drops: Peanut (mlečno čokolado s slanim arašidovim polnilom), Nutty (belo čokolado z lešnikovim polnilom) in Energy (vegansko temno čokolado s pomarančnim sokom v prahu in naravno aromo pomaranče).

Podjetje Incom pri vsakem nakupu čokoladnih kapljic AL!VE Drops dva centa namenja podpori mladim smučarskim silam.

NAGRADNA IGRA

Sodelujte v nagradni igri in si prislužite bogate nagrade, s katerimi bo ta zima res sladka.

Kako sodelovati? Obiščite spletno stran in kliknite na SODELUJ!

1. Kupite AL!VE Drops
Obiščite spletno stran in vnesite svojo številko računa v nagradni boben.

2. Rešite AL!VE Drops kviz in sodelujte v nagradnem žrebu.

Nagradna igra traja od 29. 11. do 19. 12. 2021, pogoji za sodelovanje so na voljo na spletni strani. Žrebanje bo 3. januarja 2022. 

 

Preberite več na Aktivni.si

Najbolj brano