Tukaj je nova Elle! Modna in lepotna urednica se tokrat sprašuje, kako sprati s sebe ležernost počitnic in znova zajahati kondicijo vsakdanjika?

Nova Elle vas že čaka v vaši najljubši trafiki. Poiščite motivacijo in voljo za nov, svež začetek, ki ga prinaša september, potopite se v dobre zgodbe in se izgubite med modnimi fotografijami.

Tukaj je nova Elle! Modna in lepotna urednica se tokrat sprašuje, kako sprati s sebe ležernost počitnic in znova zajahati kondicijo vsakdanjika? - Foto: Anja Kralj

Kako sprati s sebe ležernost počitnic in znova zajahati kondicijo vsakdanjika?

Če ste ena tistih srečnic, ki dopustujejo skoraj vse leto, je moj odgovor, da za to ni potrebe. Esenco le nadgradite z letnemu času primerno različico in voilà. Vse preostale pa mogoče prav s pranjem. Pranjem perila. Adrenalin, ki je recimo dober aktivator za popočitniško delovno vzdušje, mi v krvi zabrbota že, ko je treba umazano perilo spakirati za domov. Potovalki, s katero se odpravim na počitnice, se na vožnji domov obvezno pridruži še ena bisaga umazanih cunj. Kako in zakaj mi je ne uspe stlačiti v potovalko, ostaja uganka, vredna naloge iz fizike. In tako namesto da bi na kavču še v ležernem vzdušju pregledala vse utrinke, ki mi jih je uspelo ovekovečiti to poletje, pred pralnim strojem sortiram v kupe, kupčke in tisto za potem. Ni konca, vam rečem. Če bi imela možnost izbirati, ali me dobra vila ob polnoči pospremi na ples v magični kočiji ali namesto mene opere vse perilo, bi verjetno izbrala slednje.

Mimogrede, ali morda kdo ve, kako odstraniti rumene madeže krem z zaščitnim faktorjem z belih oblačil?

Medtem ko smo s pranjem zaključile fazo namakanja, bomo s prebiranjem prispele pošte pošteno zdrgnile vse, kar je še ostalo ležernosti. Moram vam priznati, da sem ena tistih, ki v svoj nabiralnik kukam tudi, ko mi čute božata vonj borovcev in zvok čričkov. Tajnice, ki bi vsem nesrečnikom, ki se na dopust še niso odpravili ali so se z njega že vrnili, sporočala, da sem zdaj na vrsti jaz, nikoli ne vključim. Mogoče prav s tem razlogom. Po vrnitvi z dopusta se tako prebijam skozi že prebrano pošto in sporočila, ki jih iz ne vem katerega razloga nisem zbrisala, ko sem nanje naletela na ležalniku. In tako vse do datuma, ko sem zaklenila za sabo in odšla. Lahko bi rekla, da gre za en tak hiter skok v preteklost. Za novo dozo adrenalina poskrbi vedno poln nabiralnik (ko bi se le naučila 'pospravljati' za sabo), ki mi onemogoča, da bi v nekaj ur dela spravila vseh 20 delovnih dni.

Ležernost, kaj je že to?

S šoloobveznimi otroki ste po aktivnem pranju že v fazi centrifuge s polnimi obrati. Kdaj smo pri nas prešli iz faze 'vse za šolo kupi takoj po koncu pouka' do faze 'v torbi imam še zvezke lanskega šolskega leta', mi ni jasno. Najbrž takrat, ko sem se spotila do te mere, da sem si priznala, da je šola njun projekt. In vendar, ko je podmladek še teden dni pred začetkom pouka ležerno brezskrben, mi ne preostane drugega, kot da jima zastavim vprašanje, ki se začne z besedo kdaj. Centrifuga na 1.800 obratov.

Da prehod v novo delovno kondicijo le ne bo tako trd, pa v pranje vključite nekaj mehčalca.

Moj diši po novi jesenski garderobi. Ker sem vsebino z modnimi trendi (tokrat se jim na strani 26 že tradicionalno pridružujejo šoping strani, kjer vam uredništvo razkriva, kaj lepega si želimo za novo sezono) pripravila že pred odhodom na dopust, po prihodu na delo uživam v njihovem pregledovanju. Prežeta z navdihi, mehčam in vzdržujem ponovno pridobljeno delovno kondicijo s sprehodi mimo jesenskih izložb ter nakupom novih čevljev, rdečila za ustnice in daril za vse zapoznele rojstne dneve, ki jih s prijateljicami še moramo obkljukati.

Konec programa.

Napisala Petra Windschnurer

Najbolj brano