Toliko seksa potrebuje vsak par za optimalno srečo

Znanost je spregovorila ...

Lifestyle, 20. 7. 2016
Toliko seksa potrebuje vsak par za optimalno srečo - Foto: Unsplash

Končno lahko prenehate gledati "zastarele" (a sicer vedno aktualne!) dele serije Seks v mestu in se zgledovati po navadah Carrie, Samanthe, Charlotte ter Mirande. Ena večjih raziskav, v kateri so raziskovalci ugotavljali in analizirali podatke o relaciji med seksom ter srečo, je pokazala sledeče.

Za optimalno srečo v razmerju je dobro imeti spolne odnose vsaj enkrat na teden

Obsežna študija organizacije The Social Psyhological and Personality Science, v kateri je sodelovalo več kot 11.000 moških in 14.000 žensk, je razkrila, da ima seks enkrat tedensko pozitivne učinke na življenjsko srečo.

»Pari, ki imajo spolne odnose enkrat na teden so resnično najsrečnejši, kažejo rezultati raziskave.«

Raziskovalka na Univerzi Toronto Mississauga, Amy Muise, zatrjuje, da obstaja linearna povezava med spolnostjo in srečo, če slednje združimo enkrat na teden, medtem ko se mera sreče z višjim številom spolnih odnosov na teden ne povečuje.

Zato ni potrebe po paniki, če vam ne uspe partnerja uloviti tako pogosto kot bi želeli. Enkrat na teden je povsem zadovoljivo.

Preberite še: Zakaj mlajše moške privlačijo ženske s kilometrino? in Maja in Toni iskreno o tem, kako je v razmerju s štirimi osebami

Najbolj brano