To je glasbena skupina, ki nas bo zastopala na Evroviziji 2023

Zagotovo jo dobro poznate!

Lifestyle, 8. 12. 2022
To je glasbena skupina, ki nas bo zastopala na Evroviziji 2023 - Foto: Profimedia, Anja Kralj, Adrian Pregelj, Aleksandra Saša Prelesnik

Danes so naše misli pobegnile v prihodnost, in sicer na naslednji izbor za Pesem Evrovizije, ki se bo pomladi odvil v kultnem Liverpoolu. RTV Slovenija je namreč oznanila, kdo nas bo zastopal na Evroviziji 2023 in to ni nihče drug kot naša priljubljena glasbena skupina Joker Out. Pri RTV so povedali, da ta odločitev ni bila težka. Do nje je prišlo na internem izboru, kar pomeni, da klasičnega izbora EMA 2023 letos tako ne bo. Kot je povedal odgovorni urednik Razvedrilnega programa TV Slovenija, Vanja Vardjan, so takšno preverjeno in uspešno obliko izbora letos uporabili v kar 12-ih državah. 

"Izbrali smo skupino, ki zadnja leta prevladuje na slovenski glasbeni sceni.", so povedali pri RTV. In imajo še kako prav. Priljubljena zasedba namreč kot za šalo osvaja prav vse cilje, ki si jih zastavi na svoji poti, ne glede na to, kakšnih oblik in razsežnosti so ti. Njihove skladbe domujejo na vrhovih domačih glasbenih lestvic, medtem ko se zdi, da vstopnic za njihove koncerte kljub obsežnemu število vedno prehitro zmanjka. Joker Out pišejo prav poseben trenutek v času in hkrati soustvarjajo poseben glasbeni preporod, priznanja pa jim daje tudi strokovna javnost.

Člani skupine nastop na Tekmovanju za Pesem Evrovizije vidijo kot velik izziv: »Vsi v bandu smo veliki oboževalci Pesmi Evrovizije, zato imamo že nekaj časa željo tam nastopati, a čakali smo na pravi trenutek. Čeprav smo mladi, nam je hiter razvoj naše kariere prinesel veliko izkušenj in zagona za ustvarjanje, zato smo pripravljeni na ta izziv. Kar se tiče sloga, Evrosong že dolgo ni žanrsko opredeljen ali omejen. Ostajamo zvesti sebi in zvoku skupine Joker Out. Ne glede na to, kje in kdaj nastopamo.«

Nadarjeni glasbeniki se konec tega tedna odpravljajo v Hamburg, kjer bodo posneli album za mednarodno tržišče in ustvarili tudi skladbo v slovenščini, ki bo predstavljala našo državo na Pesmi Evrovizije 2023. Pri tem jim bosta pomagala izkušena producenta Žare Pak in Todd Burke. Skladba bo slovenski in tuji javnosti predstavljena v posebni oddaji RTVS 4. februarja.

Priljubljena zasedba je v intervjujih že večkrat poudarila, da so do sedanjega uspeha prišli postopoma in z obilico dela. Čez nekaj tednov bodo namreč praznovali 7 let delovanja. Potem ko so poleti in jeseni že začeli vstopati na trge nekdanje skupne države (koncert na festivalu Exit in izdaja singla Demoni v širši regiji), so danes tako najavili svoj največji mednarodni projekt doslej.

Joker Out so le nekaj dni pred objavo te velike novice prejeli letošnjo nagrado Elle Style Awards v kategoriji Elle glasba, katere pionirji so. Navdihujejo nas namreč s svojo svežino, dobro energijo, neizmerno unikatnostjo in seveda z odlično glasbo. Nedavno so izdali album Demoni, ki se ponaša z unikatnim zvokom, besedili, ki se vtisnejo v posameznika, ter konec koncev z izjemno vizualno podobo članov skupine, ki njihovemu celostnemu vtisu dodaja prav posebno karizmo. 

Fantom želimo vse dobro v Liverpoolu! Na njihovi poti jih bomo z veseljem spremljali in pri tem zanje glasno navijali.

Pripravila: Ajda Gregorc

Fotografije: Aleksandra Saša Prelesnik, Adrian Pregelj in Profimedia

Grafika: Anja Kralj

Preberite še: Z rdeče preproge Elle Style Awards 2022: Oglejte si glamurozne videze nagrajencev in gostov

Priporočamo tudi: Elle Style Awards 2022: Pokukajte v dogajanje podelitve nagrad in si oglejte najbolj očarljive trenutke večera

Najbolj brano