Zimi pokažimo zobe in se pogrejmo ob gurmanskih dobrotah

Čaji, zelenjava, slaščice in ostale zdrave dobrote!

Suši z zelenjavo

10 dekagramov polintegralnega riža (ali kvinoje) skuhajte v vodi. Primešajte mu čajno žličko umeboši kisa, da ne bo lepljiv. Dva lista alge nori položite na podstavek iz bambusa, nanjo naložite riž (pol centimetra od robu), na sredino riža pa koščke zelenjave (kumarice, bučke, avokado). Zvijte z bambusovo podlago (z mokrimi rokami, da se alga zlepi) in narežite z zelo ostrim nožem. Še več zdravih in okusnih zamisli za gurmanske užitke vas čaka na www.kalcek.com.

Zelje in ohrovt

sta bogata z antioksidantnim vitaminom C, ki sodeluje pri tvorbi in ohranjanju kolagena ter pri obnovi celic in tkiv. Vsebujeta tudi veliko koristnih rastlinskih snovi, predvsem vlaknin, obenem pa nimata veliko kalorij.

Najboljši čaji

so mešanica lističev ali posušenih delov rastlin, ki niso zdrobljeni ali zmleti – le tako je njihova aroma lahko polna, nežna in povsem naravna. Tisti, ki vas razvajajo z užitkom, čutnostjo, avtentičnostjo in visoko kakovostjo. Ki se jim lahko v popolnosti predate, saj veste, da ne vsebujejo pesticidov. Prav takšni so Melvitini čaji, ki so pridelani organsko in po načelih pravične trgovine ter navdušujejo z izbranimi okusi in tudi z lično embalažo.

Mozart med tartufi

Beli tartuf iz Albe je zaradi intenzivnih in neprimerljivih vonjav najbolj iskana vrsta tartufov. Specialiteta iz Piemonta na severozahodu Italije – olivno olje z belimi tartufi znamke O & Co. – nežno združuje ligursko olivno olje in aromo belega tartufa. Kapnite ga le nekaj kapljic na tople jedi, kot so testenine, rižote, jajca in pire krompir, na karpačo in solatne krožnike ter spomladi na artičoke s parmezanom.

Dober kot kruh

Začenjate dan s kruhom iz kakovostne moke in domačim namazom? Nutricionisti bi vašo izbiro pohvalili. Kos kruha (60 gramov), bogatega s semeni, vsebuje približno 6 gramov beljakovin, 20 gramov ogljikovih hidratov in 4 grame kakovostnih maščob ter je kot polnovredno živilo popolno gorivo za začetek dneva. Strokovnjaki priporočajo, da ob kruhu uživate manj mastne namaze, nesladkane marmelade in lahko maslo.

Majhne radosti

Novi sladki prigrizki Mikado so namenjeni vsem, ki živimo polno in kar najbolj izkoristimo vsak dan. Ob takšnem tempu si je treba od časa do časa privoščiti poseben trenutek sprostitve – in biskvitne palčke Mikado, oblite z okusno mlečno ali temno čokolado, so kot nalašč za slasten trenutek zase.

grelniki

Za popolne nedeljske zajtrke

grelniki za jajca.

Zimskim dobrotam

dodajte piko na i z začimbami, ki grejejo telo. To so cimet, gorčica, hren, ingver, kardamom, kajenski poper, klinčki, koriander, kurkuma, rožmarin, timijan …

Sladka pozornost

Torte, ki jih boste naredili po podrobnih navodilih iz nove knjige Torte (TZS), navdihujejo in očarajo – vas, ker ste ustvarili čisto umetnijo, in povabljence, ki bodo želeli k vam na tečaj.

Zimskim dobrotam dodajte piko na i

z začimbami, ki grejejo telo. To so cimet, gorčica, hren, ingver, kardamom, kajenski poper, klinčki, koriander, kurkuma, rožmarin, timijan …

Najbolj brano