Vsakodnevni mikro oddih

Z malimi zvijačami si lahko vsak dan privoščimo trenutke, kot bi bili na dopustu.

Vsakodnevni mikro oddih

Ste pod stresom? No, kdo pa ni ... Življenje je hitro, pričakovanja visoka, zahteve velike. Uskladiti zasebno življenje s poslovnim je pogosto težko in stresno. In tudi ko imamo nekaj minut le zase, se še takrat ne znamo povsem odklopiti. Težave iz službe nosimo domov in s tem naredimo za počutje veliko slabega.

1. ZAČNITE BREZ STRESA

Jutra naj bodo umirjena in brez naglice. Da bi to dosegli, morate seveda vstati malo prej in v miru začeti jutranji obred. Kavica, časopis, glasba, jutranji program na televiziji. Kar pač najraje počnete zjutraj. Popijte kavo ali čaj v miru na balkonu ali vrtu, seveda ob toplem vremenu in mogoče nekoliko prej, preden vstanejo drugi člani družine.

2. ORGANIZIRANOST OSVOBAJA

Nered, ki ga imate okoli sebe, je že res lahko tudi kreativen, vendar pa se ne zavedamo, da nam vzame tudi ogromno energije. Uredite svoje omare, pisalno mizo, kopalnico. Počutili se boste osvobojene in, zanimivo, ostajalo vam bo več časa.

3. PREMISLITE, PREDEN REAGIRATE

Hiter tempo v službi se navadno nadaljuje tudi doma. Slaba volja se prav tako prenaša in nemalokrat povsem neupravičeno naderete nekoga, ki si tega sploh ne zasluži. Dvakrat vdihnite, preden se odločite za akcijo. Pomirite misli in brzdajte jezo, da vam ne bo na koncu žal, ko boste užalili nekoga, ki si tega niti najmanj ni zaslužil.

4. ODMORI

Tudi če se vam zdi, da ste na tesnem s časom, se morate naučiti delati odmore. Za skodelico kave, čaja, za meditacijo. Če ne drugega, lahko med delovnim časom vsako uro 10 sekund gledate skozi okno. Presenečeni boste, koliko dobrega boste naredili zase.

 

5. POSKRBITE ZA SPREMEMBE

Če ste v službi nenehno obkroženi z ljudmi, si pozneje privoščite nekaj miru. Če ste v pisarni povsem sami, pojdite popoldne v družbo. Glejte, da vedno počnete nasprotne stvari. Kontrasti so dobrodošli.

6. RITUALI PRED SPANJEM

Naj bo odhod v deželo sanj umirjen in brez stresa. Najbolje je, da tik pred spanjem počnete stvari, ki vas sprostijo. Skodelica čaja, najljubša glasba, knjiga ... Izberite nekaj po svojem okusu in tudi spanec bo bolj miren.

DIHANJE
pomaga pri sprostitvi

Udobno se namestite v svoj najljubši stol ali pa na kavč. Umirjeno dihajte in poskušajte imeti prazno glavo. Negativne misli odpihnite stran in se prepustite pretoku pozitivnih energij. Poskušajte zadržati dih za nekaj trenutkov in potem globoko vdihnite. To nekajkrat ponovite in počutje bo občutno boljše.

(Lisa)

Najbolj brano