Uredite prebavo

Čeprav hladnejše mesece pogosto povezujemo z boleznimi, kot so prehladi, nahodi in druge viroze, je to tudi čas, ko vas lahko pestijo težave, povezane s prebavo. Bolečin v želodcu, pekoče zgage in težav s prebavili ne smete ignorirati, saj se bodo samo kopičile in kasneje lahko izbruhnejo v hujši obliki.

Promocijsko sporočilo, 13. 11. 2013
Uredite prebavo

Kaj lahko naredite?

Z redno ter uravnoteženo prehrano in gibanjem se bo večina vaših težav omilila, če že ne bodo čisto izginile. Težave s prebavo prihajajo v različnih oblikah in če vam ni všeč misel na zdravljenje z zdravili, lahko preizkusite z jutranjo kombinacijo sadežev acai, črnega ribeza, rabarbare in vlaknin. Najboljšo kombinacijo boste našli v vrečki bioDIGEST mix, kjer so uporabljene najboljše ekološko pridelane sestavine za boljšo prebavo.Tako se boste izognili prebavi neprijaznim živilom, poskrbeli pa za dobro dozo vitaminov in hranil, ki bodo pomagala pri absorpciji ter poskrbela za zdravje prebavnega trakta.

Kaj so acai jagode?

Acai jagode dvakrat letno dozorijo na palmah, v sebi skrivajo bogastvo okusov in hranil. V Braziliji velja ta rastlina za najpomembnejšo rastlinsko vrsto – po nekaterih podatkih predstavlja kar 42% prehrane tamkajšnjih prebivalcev. Idealna vsebnost ogljikovih hidratov dovaja čisto obliko energije.

V vrečki bioDIGEST mix se nahaja dobra jušna žlica posušenega koncentrata ekološko pridelanih acai jagod v prahu, kar ustreza petim jušnim žlicam svežih acai jagod.

Ugodni učinki jagod acai na naše telo so že dobro poznani. Vseeno marsikdo ne ve, da imajo acai jagode poleg shujševalnega učinka še številne druge pozitivne učinke na naše telo:

  • zaradi visoke vsebnosti vlaknin urejajo prebavo,
  • predvsem pomagajo pri upočasnjeni in neredni prebavi,
  • nase vežejo škodljive maščobe,
  • v sebi skrivajo veliko antioksidantov in zato razstrupljajo telo,zaradi B-kompleksa pomirjajo oz. uravnavajo živčno stanje.
  • Zaradi pomirjevalnega učinka so primerne tudi za vzdrževanje telesne teže, predvesm za tiste, ki po prekomerni količini hrane posežete predvsem takrat, ko ste pod streson
  • V njih najdemo tudi veliko vsebnost zdravih maščobnih kislin, ki jih naše telo ne more samo proizvajati, predvsem omega-3, 6 in 9.

Zakaj črni ribez?

Pravijo, da ni sadja, ki bi imel toliko vitamina C kot črni ribez. In to je le delček vseh dobrih snovi, ki jih ta vrsta mali sadež vsebuje. Črni ribez vsebuje tri do petkrat več vitamina C od limon, veliko vitamina E, antocianidna barvila in številne minerale: kalij, kalcij, magnezij, fosfor, železo, baker, mangan, krom, cink, molibden, kobalt, nikelj, krom, fluor, selen, silicij idr. Vsebuje tudi sadne kisline, tanin in vlaknine, ki izboljšujejo prebavo.

Črni ribez je doma v srednji in severni Evropi, se pravi tudi naših krajih. Raste do nadmorske višine 1000 m in je izjemnega okusa. V ljudskem zdravilstvu so bile jagode črnega ribeza znane kot protirevmatično zdravilo. Pomagajo pri razstrupljanju telesa, saj vsebuje ključne minerale. Črni ribez deluje tudi razkuževalno in redno uživanje onemogoča razvoj škodljivih bakterij v debelem črevesju. Te bakterije se zelo rade razvijejo v neprebavljenih ostankih škrobne in beljakovinske hrane.

Kako na prebavo vpliva rabarbara?

Rabarbara spada med zelenjavo, a jo mnogi označujejo kot sadje, predvsem zaradi načina, kako se jo uživa (v sadnih kupah, pitah ...). Izvira iz Azije in je dolgo veljala za hrano revežev. Je zelo nizkokalorična hrana, 100 gramov vsebuje zgolj 13 kalorij. Bogata je s kalcijem, kalijem in vlakninami, vsebuje pa tudi vitamine A, B3 (niacin), B5 (pantotenska kislina), B12 (folne kisline) in C.

Zaradi visoke vsebnosti vlaknin ima ugoden vpliv na prebavo. Visoka vsebnost kalija pa pospešuje metabolizem. Rabarbara ni le učinkovito odvajalo, ki preprečuje zaprtje, ampak istočasno tudi preprečuje diarejo.

Enostavna rešitev

Ena vrečka izdelka bioDIGEST mix, v kateri se nahaja super kombinacija superhrane pripomore k ureditvi prebave. Zjutraj si jo zamešajte v napitek ali med kosmiče ter za manj kot ceno ene kave naredite nekaj za svoje zdravje in prebavo. BioDIGEST mix je na prodaj v lekarnah, specializiranih prodajalnah, Sanolaborjih, drogerijah DM, Tuš in Müller ter na spletu. Enostavno, priročno in zdravo.

Najbolj brano