Triki za popolno postavo, ki jih uporabljajo zvezdnice

Hollywoodske dive s svojim brezhibnim videzom in izklesanimi telesi pogosto vzbujajo občudovanje in kanček zavisti navadnih smrtnic, a za njihovimi idealnimi telesnimi merami se poleg naporne vadbe včasih skrivajo tudi marsikakšen dober trik.

Triki za popolno postavo, ki jih uporabljajo zvezdnice

Beyoncé Knowles

Pevka že od nekdaj skrbno pazi na linijo in je zelo strastna, ko gre za ohranjanje le-te. Z leti pa se je številnih ustaljenih vaj naveličala, zato neprestano išče nove in zanimive. Poleg tega, da vedno vadi ob glasbi, poskuša tudi najobičajnejše vaje izvajati na nove načine. In tako je na primer trebušnjake izvajala na žogi za pilates: “Nočem se preobremeniti, zato najpogosteje treniram z dvokilogramskimi utežmi. Zavrtim si priljubljeno pesem in vse do konca pesmi neprestano dvigujem uteži. Ob glasbi se najbolje koncentriram in ujamem tempo vadbe.”

Rachel Weisz

Oskarjevka, znana tudi kot soproga ‘Jamesa Bonda’ Daniela Craiga, svojo brezhibno linijo ohranja z rednimi treningi. Lepa igralka mora pogosto naporno trenirati tudi zaradi potreb vlog, da lahko brez težav odigra akcijske scene. Da bi vse opravila pravilno, ji pri vajah za moč pomaga trener David Marshall. “Ko se moram spraviti v potrebno formo za film, z osebnim trenerjem v samo šestih tednih shujšam za dve konfekcijski številki. Vadba z osebnim trenerjem mi je priskrbela neverjetno formo,” pojasnjuje zvezdnica in poudarja, da verjame v zdravo hujšanje. Meni pa, da bi morale ženske predvsem sprejeti svoje telo takšno, kakršno je: “Ne bom se pretvarjala, da si skrivaj nisem želela biti vitka, a dojela sem, da imam žensko telo, s tem pa tudi obline. Pač nimam deškega telesa. Ženske morajo biti ponosne na svoje prsi, zadnjico in trebušček.”

Naomi Watts

Avstralska igralka, ki si je leta 2003 s filmom 21 gramov priborila nominacijo za oskarja, pravi, da se za svoje brezhibno telo lahko zahvali pilatesu: “Ko gre za ohranjanje linije, je pilates zares pravo darilo. S pilatesom sem omilila bolečino v hrbtu, izboljšala telesno držo in okrepila mišice. Res neverjetno.” Poleg rednega pilatesa pa Naomi tudi prehranjuje po krvnih skupinah, saj lektini v hrani drugače reagirajo pri različnih krvnih skupinah.

Minka Kelly

Igralka je ponosna lastnica ubijalsko lepega telesa, boj za lastno življenje pa ji niti slučajno ni tuj, pa naj gre za boj s sostanovalko v trilerju Cimra ali s porednimi fanti v akcijski komediji Charliejevi angelčki. Minka redno hodi na fitnes, da bi ohranila zavidanja vredno postavo, kot pravi sama, pa se skrivnost lepega videza skriva izključno v napornih treningih: “Odkar vadim z osebnim trenerjem, se je moje telo povsem spremenilo, spremenilo pa se je tudi moje življenje. Zdaj si ne morem več predstavljati življenja brez vadbe. Ko opravim dober trening, se počutim veliko bolje, tako psihično kot fizično, in takoj je tudi dan uspešnejši.”

Sarah Michelle Gellar

Nekdaj popularna Buffy, neustrašna ubijalka vampirjev, v fitnes zahaja kar petkrat na teden in se izogiba nevarnim razvadam, kot sta kajenje in pitje alkohola. Pogosto delala kardiovaje, priznava pa, da se včasih težko upre sladkim zalogajem: “Rada sem v dobri formi, še posebej zato, ker se takrat počutim najbolj zdravo. Nikoli nisem stradala, da bi bila na kakšni fotografiji ali dogodku videti vitkejša. Preprosto jem zdravo in veliko vadim.”

Catherine Zeta-Jones

Lepa igralka ima zelo aktiven način življenja, njej najljubši športi so plavanje, golf in smučanje, včasih pa se odpravi tudi na fitnes. “Plavanje je moja najljubša aktivnost, dvakrat tedensko pa igram golf z dvema dobrima prijateljicama, s katerima se vedno odlično zabavam,” pravi Catherine in razkriva, da so na njenem jedilniku v glavnem zelenjava in ribe, včasih pa nekoliko ‘popusti’ in med obroki poje tudi kakšno sladkarijo.

Jennifer Aniston

Številne ženske igralki zavidajo predvsem popolno oblikovane trebušne mišice, njena zasebna trenerka Mandy Ingber pa pravi, da se skrivnost lepega trebuščka ne skriva le v rednih treningih, ampak tudi v tem, da se Jenn pogosto smeji: “Jenn obožuje smejanje in prav v tem se skriva skrivnost njenega ravnega in čvrstega trebuha.” No, poleg smeha pa zvezdnica redno vadi jogo. Ravno tako kot Beyoncé tudi Jennifer vadi z utežmi in takrat je glasba neizogibna. Njeni najljubši pesmi za vadbo sta Use Somebody skupine Kings of Leon in Empire State of Mind raperja Jay-Z-ja.

Madonna

Kraljica popa je vzornica številnih tudi veliko mlajših deklet, kar ni čudno, saj ves čas zelo pazi na svojo brezhibno postavo. Redki so načini ohranjanja forme in vaje, ki jih Madonna še ni preizkusila, njena najnovejša uspešnica pa je barre3, ki jo je izumila trenerka Sadie Lincoln. Barre3 je zasnovan na kombinaciji joge, baleta in pilatesa, obljublja pa ženstveno telo, polno lepo izoblikovanih mišic. Elementi joge, pilatesa in baleta krepijo mišice, povečujejo moč in izboljšujejo fleksibilnost celotnega telesa.

Najbolj brano