Terapija z okusom čokolade

Če niste snežni navdušenec in vas jadranska obala s svojimi čari mika tudi v hladih letnih časih, je skok do Zadra, do Acquapure Thalasso in Spa centra v hotelu Falkensteiner Club Funimation Borik, odlična ideja.

Le nekaj kilometrov severno od Zadra, si lahko privoščite wellness izkušnjo na kar 2.500 kvadratnih metrih.

Terapija z okusom čokolade

Posebnost wellness centra je čokoladna terapija za obraz in telo, ki bo izsušeni koži v hladnih dneh prišla še kako prav.

Lepotni strokovnjaki tudi danes vse bolj in bolj izpostavljajo pomen blagodejnih učinkov kakava. Zato ni presenečenje, da se čokoladne terapije obraza in telesa vse bolj priljubljene, zlasti pri negi suhe in utrujene kože ter za preprečevanje staranja kože, saj so antioksidanti v kakavu naravna obramba pred zunanjimi stresorji. Ker gre za naravno sestavino, jo običajno dobro prenašajo vsi tipi kože. Kofein v kakavu ima stimulacijski učinek na cirkulacijo v telesu in na učvrstitev kože. Koža postane bolj čvrsta, izboljšata se tudi njena tekstura in elastičnost.

Skoraj uro dolga čokoladna terapija obraza

se začne z degustacijo čokolade v pomirjajočem ambientu, prežetem z aromo čokolade, nato sledi čiščenje obraza in dekolteja s penastim mlekom za čiščenje, narejenim na osnovi vanilje in čokolade.

Po blagemu pilingu iz mošta in sivkinega medu je koža pripravljena za nanos penaste maske iz čokolade in pomaranče. Da pa bi se kar najbolj povečal absorpcijski učinek maske pred tem na kožo nanesejo še serum z vonjem tiramisuja.

Terapija se konča z drenažno masažo s preostalo količino seruma. Pri čokoladni terapiji celega telesa je postopek podoben, vendar se namesto tiramisu seruma na kožo naneseta najprej olje ambrozije, nato pa maska iz temne čokolade s poprom in klinčki.

Sledi masaža celega telesa s čokoladnim oljem.

Najbolj brano