TA slovenski izdelek je osvojil tuje Instagramerke!

In pristal na bucket listu vsakega dekleta z zdravim življenjskim slogom! ❤️

TA slovenski izdelek je osvojil tuje Instagramerke! - Foto: Melon & Lime

In če obožujete jogo, ste v teh dneh zagotovo že slišali za blagovno znamko Melon&Lime. O novem podjetniškem podvigu in idejo za temi fotogeničnimi blazinami za jogo smo spregovorili s soustanoviteljico blagovne znamke Melon & Lime, Rebeko Vegelj. 

E: Ljubek izgled blazin za jogo je verjetno na prvi pogled navdušil tudi številne tuje Instagramerje, saj sem zasledila, da kar nekaj vplivnih jogistov po svetu že uporablja vaše blazine. Nam morda lahko namignete kdo?

R: Res je, dnevno nas kontaktirajo jogisti in jogistke, ki želijo sodelovati z nami ali nas vabijo, da postanemo sponzorji njihovega joga izziva. To nam je seveda v čast in z veseljem sodelujemo, je pa res, da počasi postajamo vse bolj izbirčni (smeh). Na naših podlogah vadijo jogistke iz Avstralije, Singapurja, Amerike, Nemčije, Španije, Hrvaške, Švedske, Kanade, Srbije, Italije in Slovenije. Vse punce (in en fant) so res super. Mogoče bi izpostavila @lancuks_yoga, @daisytonge, @shiziks …

 

A post shared by Daisy Tonge (@daisytonge) on

E: Poleg tega je blazina posebna tudi zaradi teksture ... se je ideja za tovrstne blazine rodila iz vaših izkušenj?

R: Ne, v prvi vrsti je bil cilj razbiti mit o resnosti in dolgočasnosti joge. Želela sem ustvariti produkt, ki bo vizualno privlačen, igriv in na katerem bo uporabnik želel preživeti čim več časa.

Če poslušaš sebe in svoje telo, v jogi ni pravilnih in napačnih gibov. Sam proces raziskovanja pa je zabaven in navdihujoč. Ko spoznamo, kaj vse zmore naše telo, postanemo samozavestnejši, gibljivost telesa pa okrepi fleksibilnost in kreativnost uma.

 

A post shared by Melon & Lime (@melonandlimemats) on

Melon & Lime želi spodbuditi vse ljudi, da najdejo svojo obliko joge in se naučijo nekaj novega in zabavnega o sebi. Praktičnost … ta je seveda pomembna, zato smo pri razvoju pazili, da je podloge mogoče enostavno očistiti ter da zagotavljajo čim boljši oprijem med samo vadbo.

E: Koliko časa pa se že sami ukvarjate z jogo?

Z jogo sem se prvič srečala pred približno petimi leti, na treningih plesa na svili. Vsakodnevno jo prakticiram od leta 2015. Od takrat mi je prešlo v navado, da podloge nikoli ne pospravim, ampak jo pustim raztegnjeno ob postelji - zjutraj je prva stvar na katero stopim in me vabi, da se na hitro raztegnem, zvečer pa da se po dolgem dnevu “prizemljim” in pripravim na spanje.

 

A post shared by Melon & Lime (@melonandlimemats) on

E: Kako pa ste sama do tedaj izbirala blazine?

Pomemben mi je izgled in otip blazine. Želim, da me motivira, da postane “kotiček” kamor skrbi in dvomi nimajo vstopa.

E: Pomemben dejavnik pa je tudi spoštovanje do okolja ... iz kakšnega materiala je blazina narejena?

Blazina je narejena iz termoplastičnega elastomera. Gre za vrsto čvrste pene, ki pri proizvodnji potroši manj energije in katero je mogoče v celoti reciklirati. Naš cilj je ponovno zbrati obrabljene Melon & Lime podloge, jih reciklirati in spremeniti v nove lepe in uporabne produkte.

Fotografije: Melon&Lime

Preberite še: TAKO boste izbrale frufru, ki pristaja vaši obliki obraza!

Priporočamo tudi: Ko boste letos kupovale kopalke, ne pozabite preveriti TEH slovenskih spletnih butikov!

Najbolj brano