Ta sadež topi kilograme in pospešuje presnovo: poglejte, kako ga uživati

Ena grenivka na dan vam morda ne bo pomagala pri hujšanju, a večji kot je boste pojedli, hitrejša bo vaša presnova, s tem pa pospešeni tudi vaši želeni rezultati. Predlagamo, da se založite z grenivkami. 

Ta sadež topi kilograme in pospešuje presnovo: poglejte, kako ga uživati - Foto: Instagram

Raziskava nutricionistov o vplivu grenivke na prehrano je pokazala, da tudi tisti, ki niso na dieti, in to sadje vključijo v svoj dnevni jedilnik, nedvomno izgubijo odvečno telesno maščobo v določenem odstotku.

Poleg tega, da je odličen zaveznik v boju proti telesnim maščobam, vsakodnevna uporaba grenivke preprečuje tudi razvoj sladkorne bolezni in bolezni srca in ožilja.

Ne spreglejte: 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luay - Urban Farm & Kitchen© (@urbanveggiegarden)

Sadje z visokim odstotkom vode daje več energije in pospešuje presnovo. V grenivki je  kar 90 % vode, zaradi česar je dober zaveznik v boju proti pridobivanju telesne teže. 

Ena grenivka na dan zadovolji dnevne potrebe telesa po vitaminu C.

Flavonoid, znan kot naringenin v grenivki, daje sadju grenak okus, ta snov pa izboljša presnovo in pomaga pri izgorevanju maščob. Rezultati raziskave so potrdili, da lahko naringenin celo pomaga pri odpravi debelosti.

Poleg tega je grenivka bogata z vlakninami, vitamini A, C, K, B1. Vsebuje magnezij in večje količine kalcija. Prav tako izboljša prebavo in normalizira živčni sistem. Mimogrede, to sadje se odlično poda k mesnim in zelenjavnim jedem.

Za pripravo lahke večerje predlagamo, da  pripravite zeleno solato z grenivko, za proteine pa solati lahko dodate kvinojo, ki bo poskrbela za uravnoteženi, zdrav obrok. Kot solatni preliv lahko uporabite olivno olje in limono.

To je odličen in hranljiv obrok, ki ga lahko vzamete s seboj v službo, če ste se končno odločili, da prenehate jesti v pekarni!

Grenivko lahko dodamo tudi v ločene solate k glavni jedi. Če ste skeptični do koščov grenivke v solati, spredlagamo, da namesto kisa na solato iztisnete sok grenivke. Dodate lahko gorčico in med ali pa jo vmešate v jogurni preliv.

Fotografije: Instagram/@tamara

Preberite še: Pričeska Monice Belluci je napovedala največji trend letošnje zime

Preberite tudi: 9 stilov čevljev, ki se najbolje podajo kavbojkam

Najbolj brano