Ritem Kvarnerja je ritem življenja

Odkrijte Kvarner – kopajte se v soncu, ki s svojimi žarki razvaja Opatijsko in Crikveniško riviero ter Cres, Lošinj, Krk, Rab, Lopar, Reko in Gorski kotar. Uživajte v vonjih rastlin, svežini zraka in čistem morju ter zdravih okusih, ki izhajajo iz kombinacije vsega naštetega.

Promocijsko sporočilo, 13. 6. 2019
Ritem Kvarnerja je ritem življenja - Foto: TS Crikvenica

Morske in kopenske steze, obdane z rastlinami in kamni, vabijo k raziskovanju in gibanju, medtem ko različne vsebine zagotavljajo vrhunsko zabavo. Prepustite se strokovnemu osebju v zdravstvenih ustanovah, wellness in spa centrih ter adrenalinskim in zabavnim izzivom Kvarnerja. Domov boste prišli bolj zdravi, srečnejši, pogumnejši in bolj sproščeni!

Kvarner Outdoor – Navdih za aktiven dopust

Foto: TS Kvarner, Jan Mastrović

Projekt Kvarner Outdoor povezuje zgrajene in povezane steze in sprehajališča v celoto, ki zagotavlja idealen aktiven dopust! Kvarner vas vabi k raziskovanju pravljičnih pogledov, skritih kotičkov in aromatičnih rastlin.

Riviera Crikvenica ima na svojem zemljevidu 300 kilometrov kolesarskih stez, ki vas bodo popeljale vzdolž obale in po gozdnem zaledju. Izberite stopnjo zahtevnosti steze glede na svojo telesno pripravljenost. Če imate raje sprehode, vas bo 7 planinskih poti Riviere Crikvenice vodilo od planinskih livad do skalnjakov, ki jih prečkajo gledišča in pogledi na lepote Kvarnerja. Pri vseh teh aktivnostih vas bo z veseljem spremljal vaš štirinožni hišni ljubljenček. Prav Riviera Crikvenica predstavlja idealno destinacijo za tiste, ki dopustujete s psom, saj gre za hišnim ljubljenčkom (Pet Friendly) prijazno destinacijo, kjer boste brez težav našli namestitev in plažo, kamor boste lahko šli s svojim najboljšim prijateljem.

Foto: TS Crikvenica, Andrea Grzićić

V rabski naravi so pešačenje, tek in kolesarjenje priljubljene aktivnosti za tiste, ki se podajo v raziskovanje gozdov, planin in modrih rabskih zalivov.

Foto: TS Rab, Gerald Nowak

Odkrivanje, raziskovanje, gibanje in bivanje v naravi je definicija pustolovščin na Krku. Krk slovi tudi po številnih stezah, ki ga prečkajo po dolgem in počez, pri čemer te otoške poti predstavljajo enak izziv pešcem, hribolazcem, tekačem in kolesarjem. To je prostor sreče za vse ljubitelje gorskega kolesarstva, trail teka, plezanja, ziplinea in drugih aktivnostih na prostem.

Foto: TS Krk

Če bivate na Cresu, lahko do njegovih najbolj skritih zalivov pridete s kolesom, peš ali med tekom. Trud se najbolj izplača zaradi hribovitih območij, gozdnih predelov in panoramskih edinstvenih pogledov.

Foto: TS Cres

Jutra v Kvarnerju velja začeti aktivno, ob hoji vzdolž sprehajališča Carmen Sylva v Opatiji boste dan začeli v dobrem razpoloženju. Poleg občudovanja lepot tega jadranskega bisera se lahko povzpnete do gledišča Mala Fortica in uživate v enem izmed najlepših pogledov na Kvarner.

Foto: TS Opatija

Odličnost Kvarnerja kot destinacije za aktivnosti na prostem je združena pod blagovno znamko Kvarner Outdoor, ki obsega številne kolesarske, sprehajalne in planinske steze, signalizacijo, kolesarske trgovine in servise, kolesarjem prijazne namestitvene objekte ter materiale za aktivnosti na prostem in različne dogodke.

Eno z naravo

Foto: TS Kvarnerja, Frank Heuer

Sprehod po Opatijski rivieri ne pomeni zgolj rekreacije in bivanja na svežem zraku, temveč tudi sprehod skozi zgodovino.

Ko se učimo o morju, se učimo o življenju. V Jadranskem morju živita dve vrsti delfinov. Ni nobena redkost, da jih v okolici Lošinja zagledate, ko skačejo in vas veselo pozdravljajo. V bližini središča Malega Lošinja je tudi podvodni arheološki park, kjer se lahko potapljate.

Foto: TS Lošinj

Vzemite si čas in raziščite tudi skrite kotičke Kvarnerja – pridite na lošinjski Island Hopping. Prva pustolovščina vas pelje po najbolj skritih otoških predelih Lošinja in Cresa, druga pa po otokih Lošinjskega arhipelaga.

Potopite se in odkrijte lepoto morskega dna otoka Raba, raziskujte podvodni svet v družbi rib in raznolike flore, pri tem pa vam bodo pomagali potapljaški centri, ki organizirajo izlete do najbolj znanih podvodnih atrakcij, kot so Medova buža in jame, povezane s podvodnim vhodom.

Prebujanje duha in telesa

Lene poletne dni, ko pozabimo na vse skrbi in jih večinoma preživljamo ob poležavanju v senci, je vedno dobro začiniti s pustolovščino.

Foto: TS Kvarnerja, Stephany Stefan

V Crikvenici lahko za svojo dozo vznemirjenja pridete v adrenalinski park in se dobro zabavate ob premikanju svojih meja. Igrajte cageball v kletki, aerotrim-spinroller ali se lotite premagovanja velike stene za športno plezanje. Dobrodošli so tudi malčki, katerim je namenjena posebna 1-kilometrska adrenalinska steza.

Tek ali kolesarjenje po otokih z nepričakovanimi vzponi in spusti ter sodelovanje v eni izmed dirk na otoku Krku že samo po sebi prinaša pravo dozo adrenalina, ki obiskovalcem krepi ljubezen do aktivnosti na prostem.

Foto: TS Krk

Poleg tega na otoku Cresu ponujajo številne adrenalinske aktivnosti, ki jih lahko preizkusite ter se prepustite moči vetra, morja in kamna. Prosto plezanje, jadranje na deski, kajtanje, morsko kajakaštvo in podvodni ribolov bodo prave začimbe vašemu dopustu.

Foto: TS Cres

Če obiščete romantično Opatijsko riviero, lahko romantiko še okrepite s plezanjem na planino Učka ter spuščanjem z njenega vrha Vojak v navalu adrenalina in vetra v laseh. Vznemirjenje, slika kvarnerskega kraja in nepozaben trenutek z ljubljeno osebo!

Foto: TS Opatija

Kvarner Health & Wellbeing – Zdravi telo, um in dušo

Zdravilni učinki kvarnerske narave, morja in zraka so balzam za telo, um in dušo, v kombinaciji s strokovnim osebjem pa so razlog za zadovoljstvo tistih, ki sem pridejo v iskanju za zdravjem. Najboljša zdravilišča, klinike, poliklinike, wellness in spa centri so združeni pod blagovno znamko Kvarner Health & Wellbeing.

Riviero Crikvenica so že v začetku 20. stoletja razglasili za klimatsko zdravilišče in morsko kopališče, za vaše zdravje pa bodo poskrbeli v uglednih zdravstvenih ustanovah ter drugih specialističnih ordinacijah. Ukvarjajo se z zdravjem dihalnega in lokomotornega sistema otrok in odraslih, obnavljajo telo s pomočjo stoodstotnega medicinskega kisika, izvajajo strokovno diagnostiko skupaj s številnimi laboratorijskimi in specialističnimi storitvami, opravljajo zahtevne procese rehabilitacije in neprestano poglabljajo svoje znanje.

Foto: TS Crikvenica, Andrea Grzićić

Že 125 let sta Mali in Veli Lošinj klimatski zdravilišči, okolica rastlinskega bogastva, kakovost zraka 1. kategorije in morsko podnebje pa so neprecenljivi pomočniki v borbi proti različnim motnjam in boleznim. Lošinjski zrak še posebej blagodejno vpliva na osebe s težavami z dihanjem, k čemur prispeva tudi okrog 1200 rastlinskih vrst, ki rastejo na otoku. Njihov terapevtski učinek otok preveva podnevi in ponoči.

Foto: TS Lošinj

Podnebje Opatijske riviere in njegov blagodejen vpliv na zdravje so prepoznali že pred 175 leti, od tedaj pa privlači ljudi iz vsega sveta v mesto, ki leži med visokimi planinskimi obronki in šumom morskih valov. To zgodovinsko kraljevsko zdravilišče z edinstveno mešanico morskega in planinskega podnebja, profesionalnosti in posvečenosti zdravju široko odpira svoja vrata vsem, ki iščejo wellness oddih z zdravilnimi učinki.

Foto: TS Opatija

Dopust brez stresa

Urejene, divje, velike, majhne, kamnite, prodnate, peščene, skrite ali odprte… tudi ko gre za plaže, se Kvarner ponaša s samimi lepoticami.

Foto: TS Kvarnerja, Frank Heuer

Otoki Cres, Krk, Lošinj in Rab se ponašajo z najbolj raznolikimi plažami, zato se preprosto sprehodite po obali in najdite prostor, ki vam najbolj ustreza. Skriti zalivi so včasih takoj za obljudeno plažo. Udobno se namestite ter uživajte v vonjavah rastlin, morja in šumu valov, medtem ko se potapljate v zen.

Foto: TS Kvarnerja, Frank Heuer

Na otoku Cresu v kraju Valun sta v okrilju gozda borovcev dve prodnati plaži, na katerih boste pozabili na vse težave. Njihovo okolico velja raziskati, saj so tu skriti zalivi, katerim čar dajeta prav njihova skritost in mir. Eno izmed najbolj znanih creskih plaž Sveti Ivan so razglasili za eno izmed najlepših plaž na svetu, v bližini mesta Cresa v Orlecu pa lahko najdete prečudovit majhen zaliv Mali Bok, ki ga obdajajo visoke skale.

Posvetite čas sebi in se sprostite ob wellness ali kozmetičnih tretmajih. Na Rivieri Crikvenica lahko izbirate med dvema wellness oazama, tisto naravno na plaži ali tisto z bogato ponudbo wellness, spa in kozmetičnih tretmajev. Če pa potujete s hišnim ljubljenčkom, ste na Rivieri Crikvenica vedno dobrodošli! Hišnim ljubljenčkom prijazna (Pet Friendly) Riviera Crikvenica zagotavlja gostinske objekte in plaže, na katerih lahko uživate s svojim hišnim ljubljenčkom!

Foto: TS Crikvenica, Andrea Grzićić

Za sproščanje uma, duha in telesa vam Riviera Opatija poleg izjemnih prizorov lepote, ki jih lahko najdete na vsaki strani riviere, ponuja tudi številne wellness in spa centre, tradicionalne in moderne zdravstvene storitve. V Opatiji se lahko še posebej razvajate marca, ko poteka prireditev Oaza wellnessa, ki traja cel mesec in vam omogoča, da preizkusite bogato opatijsko sproščujočo ponudbo.

Kvarner Gourmet & Kvarner Food – Edinstvena gurmanska doživetja

Foto: TS Kvarnerja, Frank Heuer

Kvarner s svojimi prednostmi kraljevsko razvaja vse tiste, ki se znajdejo v njegovem okrilju. Predan pristop do hrane in najboljše restavracije Kvarnerja boste našli pod znakom kakovosti Kvarner Gourmet & Kvarner Food.

Zdravje je na Krku vtkano v vse pore življenja, tudi na krožniku. Poskusite zlate kapljice krških oljkarjev – znamenito oljčno olje s Krka. Neizogibna specialiteta so šurlice, domača testenina, ki je avtentičen proizvod otoka. Še ene zlate kapljice otoka Krka ponosno predstavljajo enega najkakovostnejših proizvodov v tem delu sveta - Vrbničko žlahtino. To kakovostno suho belo vino je posebno, ker uspeva le na krškem vinorodnem območju oziroma Vrbničkem polju. Idealno se povezuje z okusi ribjih specialitet in ovčjega sira, zaradi svoje nežne arome in svežine pa je prva izbira kadarkoli v dnevu.

Foto: TS Krk

Rastlinski svet Lošinja zaradi milega podnebja uspeva celo leto, medtem ko vonji in okusi lošinjskih rastlin obogatijo prav vsako jed na krožniku. Ohranitev tradicije pomembno zaznamuje lošinjsko kuhinjo, zahvaljujoč najdbi kipa grškega atleta Apoksiomena v lošinjskem podvodju pa lahko vpliv antične dediščine raziščemo tudi v lošinjski gastronomiji.

Foto: TS Lošinj

Kako se združujejo plodovi morja in planin, je najbolj slastno zvedeti v Opatiji. Plodovi morja in gozda ter inovativnost in tradicija so visoko dvignili standarde na kvarnerski gastronomski lestvici. Kvarnerski škamp, šparglji, sočne lovranske češnje ali maroni na krožniku so poslastice, ki jih preprosto morate poskusiti. Najboljše okuse Opatije lahko najdete v tradicionalnih konobah, oštarijah in kavarnah, a vsekakor v želodcu pustite prostor za znane opatijske čokoladne praline!

Foto: TS Opatija

Rabske in loparske dobrote temeljijo na domačem in naravnem. Konobe in restavracije na Rabu pogosto nosijo oznako Kvarner Gourmet & Kvarner Food. V loparskih restavracijah vam bodo gotovo ponudili jedi s svojima dvema najbolj znanima živiloma: loparskim krompirjem in paradižnikom, ki v tem podnebju že od nekdaj uspevata v vrtovih lokalnega prebivalstva, zato uživajte v tradiciji na krožniku.

Foto: TS Lopar, Petar Lupić

Če se znajdete na Cresu, vsekakor poskusite sočno otoško cresko jagnjetino, ki svoj poseben okus dolguje tradicionalnemu načinu vzreje ovac v prosti reji. Poseben dodatek jedem pa je vsekakor cresko oljčno olje iz svežih in ročno obranih oljk. Z njim lahko začinite bogato izbiro sveže ribe, škampov, jastoga ter drugih rakov in školjk, ki so na Cresu v obilju.

Foto: TS Crikvenica

Če se želite podati na gastronomsko potovanje, vam priporočamo Cesto modre ribe na Rivieri Crikvenica. Potovanje po rivieri lahko dopolnite s potovanjem po njeno bogati gastronomski zgodovini s „Kuharico naših non“. Da bo potovanje še slajše, vsekakor poskusite znamenito torto Frankopan!

Dobra izbira v vsakem letnem času

Kvarner je destinacija za celo leto: tako zaradi prijetnega podnebja in številnih raznolikih vsebin, ki so vedno na voljo, kot tudi zaradi različnih dogodkov, fešt in prireditev. Glasbeni, plesni, izobraževalni, umetniški in različni drugi dogodki vas bodo zabavali tekom celega leta.

Avanturisti v iskanju dogodkov bodo lahko na seznamu različnih športnih dirk in tekmovanj pogosto našli Kvarner, a tudi z veseljem prišli sem v iskanju kvalitetnega aktivnega dopusta, ki je dostopen celo leto. Vseh 365 dni v letu imate na voljo tudi kakovostne zdravstvene centre, klinike, poliklinike, stomatološke poliklinike ter wellness in spa centre, a tudi terapijo, ki jo kvarnerska narava ponuja s svojimi vonji, zvoki ter pomirjujočimi in za oko prijetnimi prizori. Pridite in uživajte v lepotah Kvarnerja!

Najbolj brano