Nenavaden nasvet, ki obljublja izgubo maščobe v rekordnih petih dneh: Kjuč do vitkosti se skriva v pravilnem kombiniranju obrokov

Se želite znebiti odvečnih kilogramov v zgolj petih dneh? Glavni ključ do hujšanja je pregled prehrane. Če spremenimo nekaj stvari v svoji rutini, lahko v kratkem času opazimo zelo obetavne rezultate. Tako lahko v petih dneh izgubite do 2,5 kilograma.

Nenavaden nasvet, ki obljublja izgubo maščobe v rekordnih petih dneh: Kjuč do vitkosti se skriva v pravilnem kombiniranju obrokov - Foto: Profimedia

Ding dong, na vratih zvoni zima, drugi pregrešni gostje pa nam že slab mesec delajo družbo. Mraz je že pritisnil in mi svojo uteho iščemo v topli in udobni hrani. In če si radi privoščimo razvajanje in ne obžalujemo nobenega od svojih presežkov, bi se vseeno radi znebili maščobe, ki se je nabrala med temi obroki. Ne želimo se podvreči drastični dieti, še manj pa želimo čakati več mesecev, da se znebimo nekaj odvečnih kilogramov. Kaj pa, če bi vam povedali, da je 5 dni za hujšanje dovolj? Da, lahko. S pravim nasvetom se poslovite od nadležne maščobe. 

Čeprav ni priporočljivo, da se odločite za intenzivne diete, saj so lahko dolgoročno zelo škodljive za vaše telo, lahko te kratke diete izvajate občasno. Te strategije vam lahko pomagajo pri hitri izgubi neželene teže in hitrem začetku novega prehranskega režima. Za njihovo upoštevanje je potrebna določena odločenost, da bi telesu omogočili, da v tem kratkem času izgubi odvečno maščobo. 

Ne spreglejte:

Nasvet za izjemno hitro izgubo maščobe

Glavni ključ do hujšanja je, da premislite o svoji prehrani. Če spremenite nekaj stvari v svoji rutini, lahko v kratkem času opazite zelo obetavne rezultate. Tako lahko v petih dneh pridobite do 2,5 kilograma. Manj kot teden dni, da izgubite težo in dobite raven trebuh. Ta nasvet je zelo preprost in ne zahteva veliko žrtev. Skrivnost hitrega hujšanja? Obroki temeljijo na pustih beljakovinah in zeleni hrani. To je vse, kar je treba storiti. Če želite hitro shujšati, omejite vnos ogljikovih hidratov in se osredotočite na neškrobno zelenjavo. V vsak obrok vključite eno ali dve porciji pustih beljakovin. Druga polovica obroka naj bo neškrobna zelenjava. Tako bo vaše telo dobilo vsa hranila, ki jih potrebuje za boj proti maščobam.

Pri hujšanju namreč ne pomaga nobeno posamezno živilo. Zato morate vključiti kombinacijo živil, ki vam lahko pomagajo pospešiti doseganje ciljev hujšanja. Na primer, če boste beljakovine kombinirali z živili, bogatimi z vlakninami, ali zdravimi ogljikovimi hidrati, bo vaš cilj hujšanja lažji.

Beljakovine združite s temi živili, da pospešite svoj cilj hujšanja:

1. Piščanec in zelenjava

Piščanec je dober vir beljakovin, saj vsebuje vse esencialne aminokisline. Piščanca vsekakor vključite v svojo dieto za hujšanje. Če pa piščanca kombinirate z zelenjavo, kot so solata, šparglji, korenje in paprika, bo vaša jed še bolj hranljiva in bo pripomogla k hitremu hujšanju. Z izbrano zelenjavo si lahko privoščite tudi ribe na žaru.

2. Oreščki in sadna ali zelenjavna solata

Oreščki, kot so mandlji, orehi in pistacije, vsebujejo veliko beljakovin. Iz njih si lahko pripravite okusno solato. Vključite lahko zelenjavo, kot so špinača, paprika, korenje, in oreščke po lastni izbiri. Lahko si pripravite tudi sadni krožnik in vanj vključite te zdrave oreščke. Če boste solati dodali oreščke, ne boste povečali njene hranilne vrednosti, ampak jo boste tudi lepo hrustljavo obogatili.

3. Skuta in ananas

Skuta, ki je odličen vir beljakovin, je odlična izbira za vegetarijance. Rezino skute lahko kombinirate s slastnim ananasom. Ta kombinacija vam bo pomagala, da boste zelo hitro shujšali.

4. Jajca in paradižnik

Kadarkoli govorimo o beljakovinah, nam na misel najprej pridejo cela jajca. Cela jajca so dober vir kakovostnih beljakovin in so ubijalsko prijazno živilo za hujšanje. Paradižnik se dobro ujema s celimi jajci in bo vaš obrok naredil izjemno okusen.

5. Kalčki in leča

Leča je spet dober vir beljakovin. Kuhano lečo lahko kombinirate s kalčki, da bo to shujševalno prijazna jed. Obrok vas bo za dolgo časa nasitil in preprečil prenajedanje pri naslednjem obroku. Ta jed je lahko odličen in nasiten zajtrk zgodaj zjutraj. 

6. Tofu in zelenjava

Popolna kombinacija za vegetarijance je tofu skupaj z nekaj zelenjave. Tofu je eden od rastlinskih virov beljakovin, ki vsebuje vse esencialne aminokisline. Tofu lahko kombinirate z izbrano zelenjavo in uživate v tem obroku za hujšanje.

Kako optimizirati rezultate

Če želite izgubiti še več in optimizirati svoje rezultate, lahko v svojo rutino vključite še druge majhne trike. Na primer, koristilo vam bo, če boste prenehali uživati vse oblike prigrizkov. Uživanje hrane med obroki spodbuja shranjevanje maščob. Prav tako lahko zmanjšate dnevni vnos kalorij, tako da imate primanjkljaj glede na porabo. Iz prehrane izločite rafinirani sladkor, ki se shranjuje kot maščoba. Ne pozabite na dobro hidracijo. Omejite tudi živila, ki povzročajo pline. To povzroči nabrekanje želodca in je vzrok za napihnjenost.

Ne poslužujte se diet, ki bi od vas zahtevale stradanje, ali kako drugače škodovale vašemu zdravju. Preden se lotite hujšanja in v svojo prehrano uvedete dieto, se posvetujte z zdravnikom, ki vam lahko pomaga pri sestavi uravnoteženega programa prehrane in gibanja.  

Povzeto po članku z GRAZIA FR

Fotografije: Profimedia

Preberite še:Astrološka znamenja, ki najtežje odpuščajo: Vodnar nima časa za nezveste prijatelje, eno znamenja pa vam bo ob prvem nesporazumu obrnilo hrbet

Priporočamo tudi:To so edini triki za izgubo kilogramov v rekordnem času: Pozabite na restriktivne diete, kjuč do vitkosti in zdravja se skriva drugje

Najbolj brano