Naučite se zapeljevati v slogu gejš

Njeno zapeljevanje se ne prične s poljubom ali predigro, pač pa s trenutkom, ko vstopi v prostor. Pogovor, lahkotna glasba, prijetno ozračje, videz, glas – ve, kako manipulirati z moškim in mu obenem vzbujati občutek, da je vreden poželenja.

Gejša zapeljuje nežno in čutno. - Foto: Profimedia

Gejše nikakor niso prodajalke ljubezni, pravi Jina Bacarr, avtorica knjige o japonskih veščinah spolnosti, ki je ena redkih zahodnjakinj, ki se je pustila vzgojiti v gejšo. "Gejša je samozavestna, sama narekuje tempo, najprej se posveti svojim potrebam, šele nato moškemu," pravi. "Seks v postrežbo ni vključen pod prisilo." Če že, potem je kot dar, za katerega se gejša sama odloči.

Evropejke se od bistrih in ponosnih japonskih mojstric, ki znajo častiti erotiko, krono čutnosti, lahko naučimo veliko stvari, med drugim tudi umetnosti zapeljevanja.

1. Vse potrebuje svoj čas, tudi ljubezen

Zapeljevanje v slogu gejš je na las podobno delu na vrtu: potrebuje pravila, nego in čas. Tako se glasi prva modrost, ki se je naučijo maike v poglavju, namenjenem veščinam spolnosti.

Naučite se prisluhniti sebi in svojemu partnerju. "Dražiti, zavajati, igra med moškim in žensko – to je umetnost gejš, ki moškega zapeljujejo cele tedne," pravi Bacarrjeva.

Bodite najprej blizu same sebi. "Nase glejte kot na cvetlico, ki potrebuje čas, da zraste in se razcveti. Ne ravnajte proti svoji naravi," svetuje Bacarrjeva. Najpomembnejše niso tehnike, temveč tisto, kar same izžarevate.

2. Zgradite tempelj čutnosti

V čistem in sproščenem okolju se bosta lažje osredotočila drug na drugega, zato prostor opremite tako, da v njem ne bo odvečne navlake, pač pa le najnujnejše pohištvo. Gejše se vedno osredotočijo na bistveno.

Svetloba luči naj vas obliva s strani, to pričara čudovito polt. Poigrajte se z barvami, v katere boste odele rjuhe, zastore, pregrinjala in blazinice. K templju čutnosti spada prigrizek in pritajeni toni azijske glasbe iz ozadja in seveda masaža.

3. Vaše telo, vaša duša

Najpomembnejši ljubezenski inštrument gejš so njihove roke, ki z gibanjem izražajo dušo. Tako roke kot noge gejše negujejo s posebno skrbnostjo. Ličijo se preprosto, a popolno: obraz je obarvan svetleje, oči so dramatične, ustnice vabljive. Pri poudarjanju oči ne uporabljajo maskare; svojemu pogledu dajo globino s temnim črtalom, jasnino pa z modrim, ki ga nanesejo pod oko.

4. Zapeljujte z nežnostmi

Gejše so se pred srečanjem z moškim prepustile predvsem dvema vrstama nežnosti, igranju s seboj in nanašanju dišave s konicami prstov po vsem telesu – nad zgornjo ustnico, na zatilje, med dojki.

5. Razgalite le tisto, kar si želi dotika

"Gejše se učijo prek opazovanja in povzemanja ter prek t. i. spalničnih knjig z nič kaj sramežljivimi ponazoritvami in navodili, ki jih mladim maikam posredujejo gejše," pravi Jina Bacarr. "Na shungah, erotičnih lesorezih, so udeleženci oblečeni. Pomagajte si z naslednjim trikom in pri seksu razgalite le tisto, kar si želi dotika."

Povzeto po prispevku Gejše: častilke umetnosti.

Najbolj brano