Vsako jutro spijte kozarec napitka iz teh 4 sestavin: Topi maščobo in očisti črevesje

Vsi poznamo skrivnost do zdravega življenja: zdrava prehrana in fizična aktivnost. A pomembno si je ustvariti tudi zdravo rutino, ki bo omogočila organom v telesu pravilno delovanje. Ta enostavni napitek iz 4 sestavin vam je lahko pri tem v pomoč.

Vsako jutro spijte kozarec napitka iz teh 4 sestavin: Topi maščobo in očisti črevesje - Foto: Profimedia

Poškodba organov v telesu in debelost sta lahko (med drugim) tudi posledica nabiranja strupov v našem telesu. Zato je dobro, da si znamo celotno telo, še posebej pa črevesje in notranje organe, dobro očistiti.

Pravilno delovanje črevesja je namreč najpombnejše pri zagotavljanju zdravja.

Čiščenje črevesja je zelo pomembno za telo, saj pomaga pri odstranjevanju strupov in odpadnih snovi, ki se v njem nabirajo in lahko negativno vplivajo na naše zdravje. Po njem se ne boste le počutili bolje, ampak boste tudi manj napihnjeni. Posledično se bo to poznalo na vaši zunanjosti, saj bo vaš trebuh bolj raven.

Pri tem vam lahko zelo učinkovito pomaga napitek iz 4 naravnih sestavin, ki bo vašemu telesu dal pomembne vitamine in ostala hranila, izločil iz njega strupe, hkrati pa boste pokurili odvečno maščobo in joule.

Napitek je sestavljen iz dveh ključnih sestavin: ovsenih kosmičev in papaje, ki ne pomagata samo pri izgubi maščobe, ampak tudi učinkovito očistita celotni prebavni sistem.

Papaja je, kljub temu da ni citrus, zelo bogata z vitaminom C, prav tako pa vsebuje veliko vitamina A in folno kislino ter vlaknine in kalij, kar je zelo pomembno pri nižanju visokega krvnega tlaka. Kalij je prav tako koristen pri ohranjanju pravilnega srčnega utripa.

Ne smemo pozabiti še na betakaroten in B-kompleks, ki ga ta okusen zadež prav tako veliko vsebuje, vključno s folatom, riboflavinom, tiaminom in piridoksinom.

Papaja spada med živila, ki pomagajo tudi pri izgubi kilogramov, saj vsebuje encim papain, ki cepi beljakovine, zaradi česar je tudi lahko prebavljiva. Je prav tako naraven diuretik in vsebuje antioksidante.

Njena moč čiščenja črevesja prispeva tudi k hitrejšemu metabolizmu.

Ovseni kosmiči so prav tako polni vlaknin, zaradi česar jih telo dlje prebavlja in z njihovo pomočjo ohranja nivo krvnega sladkorja ter manjša lakoto, kar pripomore k izgubi kilogramov.

Znano je, da tudi nižajo nivo slabega holesterola v krvi.

Ne spreglejte:

Zakaj so ovseni kosmiči in papaja zmagovalna kombinacija?

Sta popolna kombinacija, ki:

 • očisti arterije in odstrani holesterol;
 • odstrani katerekoli želodčne lezije;
 • napolni vas z energijo;
 • razstrupi organizem;
 • zmanjša utrujenost in stres;
 • izboljša stanje in zdravje kože;
 • zniža nivo sladkorja v krvi;
 • zmanjša tveganje za srčna obolenja.

Za napitek potrebujete:

 • 40–50 g ovsenih kosmičev
 • 150 g papaje
 • 1–1,5 dl mandljevega mleka (lahko tudi navadnega)
 • 1/4 žlice cimeta (vsi dobro poznamo njegov učinek pri izgubi maščobe in uravnavanju sladkorja v krvi)

Vse sestavine zmešajte v mešalniku. Napitku lahko izjemoma dodate malo medu, če se vam zdi preveč grenak.

Vsako jutro spijte en kozarec napitka in kmalu boste opazili spremembe tako na vašem telesu kot splošnem počutju.

Poleg tega, da ga lahko zelo enostavno in hitro pripravite, je napitek tudi eden izmed najmočnejših in najučinkovitejših naravnih pripravkov za boj proti mnogim zdravstvenim težavam. Zapomnite si: zdravo črevesje pomeni tudi zdravo telo.

Preberite več na Aktivni.si

Fotografije: Instagram/@sannevloet

Preberite še: Rotacijska dieta je glavni hit pomladi: Traja 3 tedne, pomaga izgubiti pol kg dnevno in ne zahteva izključevanja hrane

Priporočamo tudi: Vodnik za idealne pričeske za ženske nad 40 let, ki bodo vladale pomladi in poletju 2022

Najbolj brano