Kako se znebiti nadležnih pikic, ki nastanejo po britju?

Te nasvete je dobro poznati.

Kako se znebiti nadležnih pikic, ki nastanejo po britju? - Foto: Profimedia

Za tiste od nas, ki za odstranjevanje dlačic uporabljamo metodo britja, moramo upoštevati dve slabosti: rdeče, srbeče izbokline, ki nastanejo zaradi nepravilnega britja, ki se sčasoma vse bolj vnamejo, in vraščene dlake, ki se lahko razvijejo po katerem koli načinu odstranjevanja dlak in jih je treba odstraniti zelo previdno, da se prepreči okužba.

Preden začnete zdraviti svojo kožo, vedite, da se izrazi izbokline in vraščene dlake uporabljajo zamenljivo. Ko nekdo reče, da imajo izbokline, to pomeni, da imajo vraščene dlake. Te so pogostejše pri ljudeh, ki imajo kodraste lase ali na območjih, kot na primer pod pazduhami in na bikiniju. Zakaj nastanejo vraščene dlake? Tesno britje dlak povzroči, da dlake prodrejo v steno folikla in se razširijo v dermis, ko zraste nazaj, ali da se zakrivijo in prebodejo kožo.

Razdraženost zaradi britja je še ena težava s kožo, ki jo morda poznate. Druga vrsta rdečih izboklinic je bolj podobna draženju in so majhne rdeče pike, ki se navadno pojavijo takoj po britju. Razdraženost se obravnava nekoliko drugače.

Ne glede na to, s čim se trenutno spopadate, spodaj preberite vse, kar potrebujete za reševanje obeh težav in preprečite, da bi se ponovili.

Kako odpraviti razdraženost zaradi britja: uporabite protivnetno sredstvo

Kadar se pojavi razdraženost zaradi britja, uporabite protivnetno sredstvo, kot je hidrokortizon ali hladilni gel, kot je aloja, ki bo pomagal pri pomirjanju kože.

Kako odpraviti razdraženost zaradi britja: preskočite piling

Piling deluje za vraščene dlake, ne pa za razdraženo kožo. Namesto tega se držite pomirjujočih izdelkov, kot so hidrokortizon ali pomirjujoče kreme in losjoni po britju, da zmanjšate draženje.

Kako odpraviti razdraženost zaradi britja: uporabite električni brivnik

Manj je verjetnosti, da ga bo vaša koža razdražena po britju z električnim brivnikom. Še posebej s tistimi, ki delujejo tudi z vodo, in zato še manj dražijo.

Kako odpraviti razdraženost zaradi britja: uporabite kremo za britje

Predlagamo, da se odločite za pomirjujočo kremo za britje, da britvica gladko drsi po koži.

Kako odpraviti vraščene dlake: lasersko odstranjevanje dlak

Če se želite dolgoročno posloviti od vraslih dlačic, je lasersko odstranjevanje dlak najbolj trajna rešitev. Počasi ti tretmaji zmanjšajo število dlačic, ki rastejo iz mešička. Po vrsti tretmajev vstopite v vzdrževalni proces, kjer ponavadi dlake popolnoma izginejo, če dva do trikrat letno sledite vzdrževalnim tretmajem. Čez čas se z laserskim odstranjevanjem dlak zmanjša število dlačic, hkrati pa se v premeru skrči tudi lasni mešiček. Zato premer dlake postane tanjši, lepši in manj grob. Ko so dlake tanjše, lepše in manj grobe, ponavadi se ne ukrivljajo in povzorčajo draženja.

Kako odpraviti vraščene dlake: uporabite hidrokortizon

Če ste nagnjeni k vraščenim dlačicam, bo hidrokortizon vaš najboljši prijatelj. Je protivneten, zato zmanjšuje vnetje. Če imate veliko vraščenih dlačic in je vaša koža izbočena in razdražena, lahko hidrokortizon pomaga ublažiti tudi to.

Kako odpraviti vraščene dlake: nežen piling

Nežen piling je lahko koristen, saj lahko odstrani zgornjo plast kože, tako da lahko na površje prideje ujete dlake. Nekateri izdelki za nego kože, ki so namenjeni vraslim dlačicam, vsebujejo sestavine, kot je salicilna kislina, ki kožo razdraži.

Kako odpraviti vraščene dlake: uporabite čiste britvice

Če želite preprečiti vraščene dlake, morate uporabiti čiste britvice. Prepričajte se, da britvice menjate zelo pogosto, na primer dva ali trikrat na teden.  Poleg tega se prepričajte, da je britvica ostra, tista s samo enim rezilom pa jeboljša od tiste z večimi.

Kako odpraviti vraščene dlake: britje v smeri rasti dlačic

Enostaven način, kako se izogniti vraslim dlačicam, je britje v smeri rasti dlak. Velikokrat bi se za pod pazduhe morda mislili obriti navzgor, toda za nekoga, ki ima veliko vraščenih dlačic, je bolje, da se pobrije navzdol. Bikini predel je lahko nekoliko težaven, ker včasih dlačice rastejo v več različnih smereh, vendar želite biti zelo nežni.

Kako odpraviti vraščene dlake: ne pulite dlak

Karkoli naredite, dlak ne pulite. Puljenje dlačic bo težavo poslabšalo, zato se izogibajte pincete, ko gre za vraščene dlake.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Penelope Cruz čudovita v obleki v stilu 70-ih

Priporočamo tudi: Trenirko bomo zamenjali za to udobno obleko, ki jo obožuje Emily Ratajkowski


 

Najbolj brano