Kako piti čaj kot dama? TAKO!

Če mislite, da je finta v znamki ter kockah sladkorja in kolačkih, postreženih na najbolj finem porcelanu, se motite. Čaj je resno opravilo (vprašajte kraljico)!

Skodelica

Ne opletajte s skodelico

Ko ne pijete, postavite skodelico nazaj na krožnik, ki naj ostane na mizi. Takšen je bonton, hkrati pa boste svileni prt ubranili pred madeži.

Ne vrtinčite čaja ves čas

Nežno ga 'zavrtite' v smeri urinega kazalca – od položaja 6.00 do 12.00. Izognite se tudi cingljanju z žličko po porcelanu krožnička ali robu skodelice. Prefinjenost je ključnega pomena.

Prtički štejejo

Ko se usedete, si prtiček položite v naročje; če morate med čajanko vstati, ga odložite ob strani mesta, kjer sedite. Preden se odpravite, je vljudno, da ga lepo zložite.

Ne razmesarite kolačka

Zapomnite si: čeprav so majhni, niso primerni za en sam ugriz, zato ne tlačite celih v usta. Položite ga na svoj krožnik in prerežite na pol, pri tem pa pazite, da ne razpacate marmelade.

Pripravila: Katja Vidrajz
Fotografije: Unsplash.com/Anete Lusina

Preberite še: Mesečni horoskop SEPTEMBER 2017 (služba, ljubezen, počutje)

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri