Kako na varen in trajen način zgradite močne in vzdržljive mišice

V poletnem času se z željo po zdravem življenjskem slogu vse pogosteje pridno lotimo športnih aktivnosti. Ob tem pa žal pogosto pozabimo na ustrezno prehrano in regeneracijo. Če želimo namreč doseči najboljše učinke vadbe, moramo izbrati ustrezna živila, jih uporabljati ob pravem času in skrbeti za pravilno okrevanje naših mišic.

Promocijsko sporočilo, 13. 7. 2022
Kako na varen in trajen način zgradite močne in vzdržljive mišice - Foto: Aaspire

Najpomembnejše vodilo rekreativnih športnikov je uživanje pestre in uravnotežene prehrane, ki jo moramo razporediti v več obrokov skozi dan. Seveda pa so obroki odvisni od vrste, trajanja, intenzivnosti in pogostosti vadbe. S pravilno prehrano lahko namreč ustrezno zadostimo potrebam po hrani, ki jih potrebuje telo in hkrati povečamo moč in vzdržljivost telesa.

Vnesite dovolj ogljikovih hidratov

Ogljikovi hidrati so najpomembnejše hranilo našega telesa. Predvsem jih za normalno delovanje nujno potrebujejo možgani, v telesu pa se hranijo predvsem v jetrih in mišicah. Med športno aktivnostjo so energijske potrebe telesa lahko tudi do trikrat večje kot v stanju neaktivnosti, zaradi česar je skrb za zadostni vnos ogljikovih hidratov osrednjega pomena.

Aaspire

Jedilnik prilagodite intenzivnosti vadbe

Gotovo ste slišali, da si pred pomembnimi treningi ali tekmami profesionalni športniki za obrok pripravijo testenine, riž ali krompir.  V času intenzivnejših vadb mora obrok namreč vsebovati živila z višjim glikemičnim indeksom in hitro prebavljivo kuhano zelenjavo ali sadni sok. Uživanje takšnega obroka se v telesu namreč razgradi in absorbira v kri hitreje.

Poskrbite za pravilno regeneracijo

Za grajenje močnih in vzdržljivih mišic pa ni pomembna zgolj ustrezna prehrana. Nekdanji alpski smučarski prvak Jure Košir je na podlagi lastnih dolgoletnih športnih izkušenj ustvaril športne gele, ki bodo poskrbeli za najboljšo regeneracijo vaših mišic. Športni geli linije Aaspire by Jure Košir so dostopni na spletni strani Shoppster. Izbirate lahko med tremi različicami:

·         ANTISTRESS: masažni gel, ki poskrbi za zmanjšanje utrujenosti in sproščanje mišic ter za zdravje sklepov.

·         ICE: hladilni gel, ki zmanjšuje napor in togost mišic, pomaga pri lajšanju napetosti, prijetno osveži ter prispeva k odpravi bolečin v nogah, pa tudi k zmanjšanju oteklin, pikov žuželk in srbenja.

·         HEAT: grelni gel, ki ogreje kožo in mišice, zmanjšuje bolečine ter spodbuja cirkulacijo. Posebej primeren je za športnike in ogrevanje mišičnih tkiv pred športnimi aktivnostmi.

Aaspire

In kateri gel kot izkušen športnik svetuje Košir?

Jure, za katerega so športni geli nepogrešljiv del športne rutine, zase pravi, da največkrat uporabi Aaspire HEAT gel za ogrevanje pred vadbo, po njej pa ICE gel, ki zmanjša bolečine v mišicah. »ANTI STRESS gel pa nam lahko pride zelo prav v primeru, ko smo cel dan na nogah, po dolgih potovanjih in v podobnih situacijah,« še dodaja. Košir je dalj časa tudi osebno razvijal in testiral izdelke v želji, da najde pravo kombinacijo sestavin. Zdaj jih lahko preizkusite tudi vi. 

Najbolj brano