Jesen v mestu ... Užijmo jo.

Ko dnevi postajajo krajši, smo pogosto apatični ali zdolgočaseni. Zakaj le? Jesen je v resnici pravi praznik barv in dišav, s katerim nas narava vsako leto obdari.

Jesenski čas ponuja samosvoja doživetja, topli domovi pa postanejo romantično zavetje. Naj vas spomnimo na štirinajst pisanih razlogov, zakaj je jesen tako prijetna.

Jesen v mestu ... Užijmo jo. - Foto: Fotografija Imaxtree

1. Narava

Nataknite si gumijaste škornje in pojdite nabirat gobe, kostanje ali orehe. Še kakšen lešnik se bo našel. Z otroki je zabavno skakati v kupe listja. Odlična priložnost, da ste za nekaj trenutkov brezglavo otročji.

2. Lenarjenje

Poleti ste veliko pohajali naokoli, zdaj pa je čas, da si telo in duh malce odpočijeta. Privoščite si udobne večere doma na toplem in uživajte ne glede na to, ali ste sami ali z družino. Končno lahko spet preberete kakšno dobro knjigo!

3. Cvetje

Jesensko cvetje se zdaj kaže v vsej svoji lepoti. Astre, dalije ali krizanteme naredijo iz vašega balkona ali vrta cvetočo oazo. Ob takšnih barvnih spodbudah pa ste tudi ob slabem vremenu dobre volje.

4. Filmoteka

Oblecite se v udobna oblačila, nato se zleknite na kavču in si ob kozarcu rdečega vina poglejte svoje najljubše filme.

5. Aktivnosti

Temperature so se znižale, zato zdaj lažje izvajate športne discipline na prostem, kot so tekanje, hitra hoja ali kolesarjenje. Velika vročina obremenjuje srce in krožni tok. S pravimi oblačili pa je šport tudi ob slabem vremenu zelo zabaven.

6. Romantika

Zakurite ogenj, zavijte krompir v aluminijasto folijo in ga potisnite v žerjavico. Ob tem si izrezljajte palico, na katero boste nataknili testo za kruh ali pa hrenovko. Mmm!

7. Wellness

Zdaj je spet čas za obisk savne ali za predajanje dobrodejnim kopelim. Pri tem se sproščajo mišice, ki se ob mrazu skrčijo.

8. Prijateljstvo

Zdaj se hitreje stemni, zato se nam zmanjša želja po nočnem življenju. Vendar to še ne pomeni, da se ne zabavamo. Pripravite večerjo za svoje prijatelje ali pa imejte z njimi večer družabnih iger.

9. Barve

Ker ni lepšega in bolj sproščujočega kot jesenski sprehod. Skozi pisano obarvani listnati gozd se nagajivo lesketajo zadnji sončni žarki in dajejo gozdu in travnikom prav posebno nežnost. Pojdite ven in z vsemi čuti uživajte v igri barv in se naužijte vlažnega aromatičnega jesenskega zraka.

10. Gurmanija

Mmm, zdaj je spet čas za obilo gurmanskih užitkov, ki so izključno sezonski. Čebulni kolač, mošt, kostanji, juha z bučkami. Popoldne si lahko popestrite tudi s pripravo peciv ali čokoladnih priboljškov.

11. Zmaji

Zdaj spet plapolajo! Viharni jesenski veter daje zagon lepim, pisanim listom, da lahko radostno zaplešejo na nebu. (Pozor: na naš e-naslov do 30. novembra zbiramo fotografije vaših zmajev! Avtorju najbolj izvirne fotografije po našem izboru bomo podarili darilce, Nivea Q10 Anti-Wrinkle.)

12. Luči

Laterne in sveče dajejo domu posebej očarljivo vzdušje, veselje priti domov je še večje. V varnih svečnikih oziroma na varnem mestu jih lahko postavite tudi na okenske police in tako delite mehko svetlobo tudi z mimoidočimi.

13. Čaj & čokolada

Ali je sploh še kaj lepšega, kot se po dolgem sprehodu ogreti s skodelico vroče čokolade ali čaja? Ob tem nam postane toplo in v nas se razširi občutek ugodja.

14. Garderoba

Jesen je tudi čas za zamenjavo garderobe. Prerešetajte omare, podarite vse, česar niste oblekli prejšnjo jesen in naredite prostor za kakšen nov jesenski kos. Namig: izberite kaj usnjenega, saj ravno usnje velja za ultimativni material v sezoni 2010/2011. Naj bo nova pridobitev v črni, barvi kostanja ali pa v barvi bele kave.

Najbolj brano