Diatetiki odkrivajo, kateri zajtrk je najboljši za hujšanje: Z njim pospešite metabolizem že na začetku dneva

Strokovnjaki razkrijejo, kateri zajtrk je najboljši za hujšanje. Vse sočne podrobnosti preberite v spodnjem članku. 

Diatetiki odkrivajo, kateri zajtrk je najboljši za hujšanje: Z njim pospešite metabolizem že na začetku dneva - Foto: Profimedia

Odvečna teža je pogosto lahko zdravstvena težava. Odvečna maščoba na trebuhu, tako imenovana visceralna maščoba, ki obdaja notranje organe, povečuje tveganje za visok krvni tlak, sladkorno bolezen in različne bolezni srca in ožilja.

Če želite izgubiti trebušno maščobo, morate najprej spremeniti svojo prehrano.

Nikakor ne moremo ciljati samo na visceralno maščobo, lahko pa izboljšamo splošno zdravje s spremembami v prehrani, ki vključujejo uživanje več vlaknin in beljakovin ter pitje dovolj vode, da ostanemo hidrirani. Strokovnjaki poudarjajo, da je najbolje začeti z zajtrkom, saj bo pravilen zajtrk že na začetku dneva pospešil presnovo.

Ne spreglejte: 
Odkrijte najboljša priporočila za zdrav zajtrk. 

Ovseni kosmiči

Ovseni kosmiči imajo številne koristi za zdravje, kot so stabilizacija ravni sladkorja v krvi, zniževanje holesterola, zmanjšanje tveganja za kronične bolezni in pomoč pri hujšanju.

Tako dobri učinki so posledica visoke vsebnosti topnih vlaknin, ki so zelo pomembne za hujšanje. Poleg tega je študija, objavljena v American Journal of Clinical Nutrition, pokazala, da je bil vnos topnih vlaknin neposredno povezan z zmanjšanjem trebušne maščobe.

Orehi

Strokovnjaki trdijo, da so mandlji in drugi oreščki odličen način za kurjenje trebušne maščobe.

So dober vir rastlinskih beljakovin in zdravih maščob, kot so omega-3 maščobne kisline, in te maščobne kisline pomagajo uravnavati raven krvnega sladkorja in inzulina, kar je pomembno za zmanjšanje trebušne maščobe.

Sadje

Sadje je odlična izbira kot dodatek zajtrku za tiste, ki se želite znebiti odvečne trebušne maščobe, saj bo preprečilo željo po sladkem čez dan in vas bo dlje časa sitilo, saj vsebuje hranljive vlaknine.

Nekatere vrste sadja, kot so jagode ali borovnice, vsebujejo flavonoide, ki prispevajo k izgubi teže.
Dodajanje sadja, kot so granatna jabolka, zelena jabolka, kivi ali pomaranče, lahko pomaga znižati raven holesterola in prispeva k zmanjšanju dejavnikov tveganja za bolezni srca. 

Najbolje je, da za zajtrk uživate živila, ki vsebujejo beljakovine in zdrave maščobe, ter jim dodate sadje – v kašo na primer dodajte sadje in nekaj oreščkov ali maslo iz oreščkov po izbiri.

Fermentirana živila

Fermentirana hrana zelo pomaga pri topljenju trebušne maščobe.

Fermentirana hrana je polna dobrih bakterij in izboljšuje zdravje črevesja, trdijo strokovnjaki. Številne študije so dokazale, da "uživanje fermentirane hrane lahko zmanjša visceralno maščobo, zlasti v predelu trebuha."

Pred vsako spremembo prehrane ali uvedbo diete pa se posvetujte z zdravnikom!

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Seksi in udobna, ta trend obleke podaljša vašo silhueto silhueto in se prilega vsakemu telesu

Priporočamo tudi: Jennifer Lopez navdušila v zapeljivi cvetlični mini obleki in pričarala retro videz

Najbolj brano