4 priljubljene vaje Kate Middleton za vitko postavo: Od teka do planka - izberite svoj trening po vzoru vojvodinje Cambriške

Verjeli ali ne, Kate Middleton nima osebnega trenerja, ampak se zanaša na zgolj 4 vaje, s katerimi ostaja vitalna in fit. 

4 priljubljene vaje Kate Middleton za vitko postavo: Od teka do planka - izberite svoj trening po vzoru vojvodinje Cambriške - Foto: Profimedia

Ni skrivnost, da ima vojvodinja Cambriška naravno afiniteto do zdravja in telesne pripravljenosti, saj je v preteklosti na številnih športnih prireditvah kraljevim oboževalcem omogočila vpogled v svoj športni talent in tekmovalno žilico. Ker prihaja iz kraljeve družine in je ena najslavnejših žensk na planetu, bi domnevali, da bo vadbena rutina Kate Middleton vključevala osebnega trenerja in vaje, za katere sami še nismo niti slišali. Znano je, da vojvodinja Kate rada skrbi za zdravje z uravnoteženo prehrano, polno doma pripravljenih obrokov, z antioksidanti bogatih smoothijev in hranljivih sestavin, kaj pa vemo o njeni vadbeni rutini?

Izkazalo se je, da vojvodinja Cambriška najraje trenira sama in se zanaša na zelo preproste, a učinkovite vaje.

Ne spreglejte: 

Vojvodinja Cambriška je naravna športnica. Se spomnite, kako je tri mesece po rojstvu princa Georgea igrala odbojko v olimpijskem parku v petcentimetrskih petah? Ali ko je na igrišče stopila z novookronano prvakinjo odprtega prvenstva ZDA Emmo Raducanu ali ko si je v Pakistanu obula kriketne superge? Ne glede na dejavnost jo pri tem spremljata lahkotnost in neizmerno navdušenje, kar ni presenetljivo za osebo, ki je vodila šolsko hokejsko ekipo, postala teniška zvezda in bila celo del posadke na jahti, s katero je obkrožila svet. In katerih vaj se sama najraje poslužuje? 

Znano je, da Kate Middleton v svoj življenjski slog rada vključi veliko hibridnih vadb, ki vključujejo tek in vaj z utežmi. Od teka do dvigovanja uteži, od kolesarjenja do veslanja, od joge do HIIT - športna vadba vojvodinje vsekakor ni za ljudi s šibkim srcem.

Plank

Da, ta "mučna" vaja je menda ena Kateinih najljubših vadb. "To napne njene mišice," pravi vir. "Obstajajo trije elementi, osnovni, bočni in "skok s padalom", vsi so položaji, ki jih Kate izvaja 45 sekund ali dlje in vsakega ponovi vsaj 10-krat."

Tek

Kate Middleton že od nekdaj rada teče, tek povezuje s časom, ki ga ima samo zase in jo neizmerno pomirja. S tekom je začela že v zgodnji mladosti in zdi se, da je to navado ohranila vse od takrat, saj še vedno teče po Anmer Hallu, svoji podeželski hiši v Norfolku, in se udeležuje različnih maratonov.

Vaje z utežmi

Čeprav uživa v občasni dejavnosti na prostem (kot je smučanje), je vojvodinja menda aktivna tudi v telovadnici Kensingtonske palače. Po navedbah vira je pogosto telovadila s svojo sestro Pippo, začenši s kardio ogrevanjem, dvigom bokov, izpadnimi koraki, trebušnjaki, počepi in sklecami, ki jih rada začini z dvigovanjem uteži.

Veslanje

Vojvodinja naj bi uživala v veslanju in glede na intervju za Harper's Bazaar, ima doma celo veslaški stroj.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Dieta z jabolki odpravi 5 kg na teden brez lakote: Prepišite jedilnik za fit linijo!

Priporočamo tudi: Koža okoli oči se hitreje stara, če ne upoštevate teh pravil: Napake, zaradi katerih se gube pojavljajo že v 30.

Najbolj brano